Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΝΙΚΗ, σκέψεις για την Ευρώπη

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης.

Οι παρακάτω θέσεις (αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ, στον ιστότοπο παρουσίασης όλων των υποψηφίων ευρωβουλευτών της: https://nikh.gr/euroekloges2024. Εκεί μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίσει τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ και να διαπιστώσει αν θα είναι ωφέλιμη για την πατρίδα μας η συμμετοχή τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί επίσης να τους γνωρίσει στο αναλυτικό αφιέρωμα “Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΙΚΗΣ (άρθρα, βίντεο, τοποθετήσεις)” στον ιστότοπο https://xryseniabook.blogspot.com/2024/05/blog-post.html.

Σκέψεις για την Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή ταυτότητα στηρίζεται σε θεμέλια: 

  • Χριστιανικές αξίες
  • Ρωμαϊκό δίκαιο
  • Ελληνικός πολιτισμός

Αυτά ήρθαν ως κληρονομιά της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με το ελληνικό και ελληνιστικό υπόβαθρο γλώσσας και πολιτισμού. Με το πέρασμα των αιώνων και ιστορικό ορόσημο το Σχίσμα των Εκκλησιών, ο δυτικός κόσμος αποκόπτεται από τη ρίζα του. Έκτοτε η ευρωπαϊκή συνείδηση σημαδεύεται από την παπική εχθρικότητα και τον σφετερισμό της ρωμαϊκής κληρονομιάς από Γότθους, Φράγκους κλπ. Η μετέπειτα υπόσκαψη του παπισμού από τον προτεσταντισμό και έπειτα τον «ουμανισμό» και τη μασονία απέδειξε ότι «ο εχθρός του εχθρού στάθηκε εξίσου εχθρός».
Σήμερα τα παραπάνω θεμέλια απειλούνται από μία Ευρώπη που αρνείται τον εαυτό της

  • Αθεϊστικός ουμανισμός και Ισλαμοποίηση, ως εξίζου εχθρικά ρεύματα προς τον Χριστιανισμό
  • Ολοκληρωτισμός και «διακυβέρνηση» από λόμπι και πολιτικές/οικονομικές ελίτ
  • Πολιτισμικός αποχρωματισμός, εχθρικότητα προς τις παραδοσιακές αξίες, επιβολή woke ιδεολογίας

Πολύτιμη η αναγνώριση της συνδρομής του Χριστιανισμού, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Μεσαιωνικού Ελληνισμού στην δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας και την πρόοδο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

Απέναντι στην Ευρώπη του ολοκληρωτισμού

 

Σήμερα η δήθεν ευρωπαϊκή ομοψυχία έρχεται ως ολοκληρωτισμός που κτίζεται στις Βρυξέλλες και επιβάλλεται στα έθνη και τους πολίτες, με άμεσο αλλά και μακροχρόνιο αντίκτυπο στην ζωή των Ελλήνων.

  1. Ροζ ολοκληρωτισμός και διάλυση της παραδοσιακής οικογένειας: «γάμοι», σεξ. διαπαιδαγώγηση, τρίτο φύλο, διαλυμένη και αφελληνισμένη παιδεία, ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα κλπ
  2. Ψηφιακός ολοκληρωτισμός: κατάργηση προσωπικού απορρήτου και ελευθεριών, ταυτότητα-κάρτα πολίτη, αχρήματη κοινωνία. Η ηλεκτρονική ταυτότητα, η συγκέντρωση όλων των προσωπικών μας δεδομένων σε μια κοινή βάση χωρίς να γνωρίζουμε ποιος διαχειρίζεται τα στοιχεία μας, η κατάργηση των μετρητών, το κοινό ψηφιακό νόμισμα, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τόσο στην χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη και μας θυμίζει έντονα αυτό που συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπου ο άνθρωπος εξαρτάται από τις κυβερνήσεις ή κεντρικούς οργανισμούς, οι οποίοι θα μπορούν να τον θέσουν «εκτός κοινωνίας» αν δεν υπακούει τυφλά στις επιταγές της πολιτική ορθότητας. Ο άνθρωπος για τη ΝΙΚΗ είναι αυθύπαρκτο, ανεπανάληπτο και ελεύθερο πρόσωπο και όχι ψηφιακό ίχνος ή αριθμός.
  3. Οικονομικός ολοκληρωτισμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (επιβαλλόμενη φτώχεια – ακρίβεια, διατροφική εξάρτηση, ενεργειακή εξάρτηση) και σε επιπρόσθετο εθνικό επίπεδο:
    • Καταστροφή πρωτογενούς τομέα και ερήμωση της υπαίθρου. Πρέπει να δώσουμε μάχες για αναθεώρηση της ΚΓΠ (πρώην ΚΑΠ) και να προωθήσουμε τα ελληνικά αγροτοκτηνοτροφικά συμφέροντα με αγνές καλλιέργειες και εντόπιες ζωοτροφές.
    • Εκχώρηση ιδιοκτησίας και ελέγχου δημόσιας περιουσίας,
    • Εργαλειοποίηση της Κλιματικής Αλλαγής: Η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται ως δικαιολογία προκειμένου να περάσουμε σε νέες μορφές διατροφής. Η αλλαγή και ο έλεγχος της παραγωγής και η αντικατάσταση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, είναι μια στόχευση των ελίτ ώστε οι λαοί να εξαρτώνται πλήρως, ακόμη και για την διατροφή τους από αυτές.
    • Συνέπεια της κλιματικής αλλαγής είναι και η ενεργειακή φτώχεια, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εμποδίζουν την ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων, χρησιμοποιώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Μέσω της «ενεργειακής φτώχιας», γίνεται μεταφορά πλούτου από τον λαό στις ελίτ.
    • Λήστευση ιδιωτικής περιουσίας με χειρισμό κόκκινων δανείων από funds, διάλυση υγείας και βίαιη ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών.
  4. Δημογραφικός ολοκληρωτισμός με πληθυσμιακή αντικατάσταση, όπου οι Έλληνες μεταναστεύουν, οι οικογένειες διαλύονται, ενώ επικρατεί αθρόα είσοδος, ελληνοποίηση και επιβολή ισλαμιστών.  Οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται απρόσκοπτα με σκοπό: α) την παροχή φθηνού εργατικού δυναμικού στις ελίτ, β) την δημιουργία ενός νέου εκλογικού σώματος, για να είναι εύκολα χειραγωγήσιμο, αφού δεν θα έχει συνεκτικούς δεσμούς, με σκοπό να διατηρούνται στην εξουσία οι πάσης φύσεως ελίτ, αφού με τις πολιτικές τους έχουν απωλέσει κάθε λαϊκό έρεισμα.
  5. Ιδεολογικός ολοκληρωτισμός: επιβολή woke κουλτούρας, χριστιανοφοβία, επιβολή του μιναρέ ως νέου ευρωπαϊκού συμβόλου. Ο χριστιανισμός βάλλεται σε όλη την Ευρώπη και ανελλιπώς καταγράφονται επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς, την στιγμή που ολόκληρες ευρωπαϊκές γειτονιές-γκέτο γίνονται πεδίο εφαρμογής της Σαρία. Είναι σημαντική προτεραιότητα η στήριξη της χριστιανικής συνείδησης στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ως πρόταση ζωής, αξιοπρέπειας και αλληλοσεβασμού.

 

Ελληνικός προσανατολισμός σε κάθε διεθνές μέτωπο

 

  • Στο Αιγαίο, η ανακύρηξη και αξιοποίηση της ΑΟΖ που είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ.
  • Στη Μακεδονία, η καταγγελία της κατάπτυστης συνθήκης των Πρεσπών και η επανεκκίνηση μίας ειλικρινούς διαπραγμάτευσης για ειρηνική συμβίωση χωρίς ψευδώνυμη παραχάραξη της ιστορίας μας και χωρίς την παρέμβαση του βουλγαρικού παράγοντα.
  • Στα δυτικά Βαλκάνια, η προβολή, ο σεβασμός και η ενίσχυση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σε πλήρη προτεραιότητα απέναντι στην άκριτη ευρωπαϊκή διεύρυνση.
  • Παύση της οικονομικής και οπλικής αιμορραγίας της Ελλάδας προς το καθεστώς της Ουκρανίας, επιδίωξη ειρηνικής επίλυσης των εχθροπραξιών, προτεραιότητα στην προστασία του Ελληνισμού της Μαριούπολης.
  • Στην Κύπρο, καταγγελία των 50 ετών αδράνειας από την τουρκική εισβολή, την κατοχή του 37% του νησιού, τους αγνοημένους, τα εγκλήματα πολέμου, τον εποικισμό. Κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία σε όλο το φάσμα των σχέσεων με την Ε.Ε.

 

Ευρωομάδες και ευρωπαϊκά κόμματα

 

Η ΝΙΚΗ δεν εκφράζεται από καμμία ευρωομάδα ή ευρωπαϊκό κόμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε μπορούμε να ψηφίζουμε από κοινού όσα μας βρίσκουν σύμφωνους. Η καλλιέργεια ευρωπαϊκής ταυτότητας περνά μέσα από τον σεβασμό των χριστιανικών αξιών που για εμάς θεμελιώνουν την Ευρώπη.

Σημειωτέον ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο εντάσσεται η Νέα Δημοκρατία, σε βασικές αρχές που έχει διακηρύξει από 2019, απαξιώνει την ιδέα του εθνικού κράτους και την ικανότητά του να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες του και προωθεί τη λογική ευρωπαϊκού κυβερνοστρατού. Το ΕΛΚ θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως πρωτεύον πρόβλημα. Υποστηρίζει την κατάργηση του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) προς όφελος της «ενισχυμένης πλειοψηφίας» που προκρίνει τα συμφέροντα των μεγάλων χωρών-μελών έναντι των μικρότερων. Επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ των δυτικών Βαλκανίων, υποσκάπτοντας την ελληνική διαπραγματευτική ισχύ απέναντι σε Αλβανία, Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο, καθώς συνδεδεμένα με το κόμμα ΕΛΚ είναι το σκοπιανό VMRO και το Αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ενώ υπό το καθεστώς του παρατηρητή συμμετέχει και η Δημοκρατική Λίγκα του Κοσόβου.
Αντίστοιχα, στην ευρωομάδα «Ευρωπαίοι Συντηρητικοί & Μεταρρυθμιστές» (ECR) που περιλαμβάνουν την Ελληνική Λύση αλλά και κόμματα που κινούνται εναντίον των ελληνικών συμφερόντων όπως το βουλγαρικό IMRO το οποίο έχει επεκτατικές βλέψεις εναντίον της πατρίδας μας. Στο δε ID συμμετέχουν κόμματα χαρακτηρισμένα έντονα ως ακροδεξιά, καθώς και κόμματα που κινούνται εναντίον των συμφερόντων της πατρίδας μας. Σε κάθε περίπτωση, «ακροδεξιά» σημαίνει αντικοινοβουλευτισμός και χρήση βίας, που και τα δύο βρίσκουν αντίθετο τον κόσμο της ΝΙΚΗΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ