Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Οι 12 Δήμοι που περνούν στη 2η φάση ελέγχου μείωσης των τιμών ζώνης

Δώδεκα Δήμοι από τους 169 που είχαν υποβάλλει ενστάσεις και ζητούσαν τη μείωση των αντικειμενικών αξιών που εφάρμοσε το 2022 η κυβέρνηση, δικαιώθηκαν από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών. Ανάμεσά τους, η Γλυφάδα.

Πρόκειται για τους Δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Λέρου, θα ξεκινήσει νέα διαδικασία αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης.

Οι εν λόγω Δήμοι περνούν στη δεύτερη φάση της επανεξέτασης του αιτήματός τους από τους ιδιώτες εκτιμητές του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου. Εν συνεχεία οι εκτιμητές θα υποβάλλουν τις τελικές προτάσεις τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα λάβει τις αποφάσεις. Οποιες κι αν είναι οι αποφάσεις του υπουργού, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι νέες τιμές δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστεί ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, ξεκινά και η επέκταση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που βρίσκονται ακόμα εκτός συστήματος. Στην Αττική το σύστημα των αντικειμενικών τιμών ζώνης θα επεκταθεί σε περιοχές από τη Βάρκιζα έως τα Λεγραινά, την Αγία Μαρίνα, τον Χάρακα, το Δασκαλειό, το Πόρτο Ράφτη, καθώς και σε περιοχές της Σαλαμίνας, των Κυθήρων και της Αίγινας.

Διαβάστε επίσης: Νέο χώρο για περπάτημα, ποδήλατο και θέσεις στάθμευσης απέκτησε η πόλη

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ