Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Super League: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ για 4η φορά στην ιστορία του

Το πρώτο του πρωτάθλημα από το 2019 και τέταρτο στην ιστορία του πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, που την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League,  πέρασε νικηφόρα με 2-1 από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5) στην κατάμεστη Τούμπα, σε κερκίδες αλλά και αγωνιστικό χώρο, και πάνω σε εξέδρα που είχε στηθεί για την περίσταση, πραγματοποιήθηκε  η απονομή της κατάκτησης του πρωταθλήματος της της σεζόν 2023/24 στον ΠΑΟΚ.

Μετά τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι του “δικέφαλου του Βορρά” με σημαίες και σύμβολα του ΠΑΟΚ, ξεχύθηκαν στους δρόμους και στο Λευκό Πύργο πανηγυρίζοντας μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού, την επιτυχία της ομάδας τους.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ με γκολ των Μπράντον Τόμας (30’) και Τάισον (62’) επιβλήθηκε του Άρη, που ισοφάρισε προωρινά με τον Λορέν Μορόν (47’), αλλά δεν μπόρεσε να βρει και δεύτερο γκολ παρά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο 78’.

Στα υπόλοιπα ματς νίκη χωρίς αντίκρισμα πέτυχε η 2η της κατάταξης ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2023/24. Η Ένωση επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην OPAP Arena αλλά την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ νικούσε (2-1) τον Άρη και κατέκτησε τον τίτλο. Τα γκολ πέτυχαν οι Λιούμπιτσιτς (20΄), Τσούμπερ (40΄), Σιμάνσκι (90+2΄).

Τέλος στο επεισοδιακό ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ των Μπακασέτα (πέναλτι 45’+5’) και Μπερνάρ (59′), κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε, που πέτυχε γκολ “ποίημα” στο 72′ και τη “χρυσή” αλλαγή του Μεντιλίμπαρ, Γιόβετιτς να ισοφαρίσει στο 80′ σε 2-2 και να πάρει την πολύτιμη ισοπαλία, που του εξασφαλίζει την 3η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι “ερυθρόλευκοι” εξασφάλισαν μια θέση στα προκριματικά (2ος γύρος) του Conference League αλλά εάν κερδίσει το Conference League στις 29/5 θα παίξει στους ομίλους του Europa League. Από την άλλη ο ΠΑΟ εάν πάρει το Κύπελλο θα παίξει στα προκριματικά του Europa.

Εάν ο Άρης κερδίσει το Κύπελλο θα παίξει στο Europa και θα αφήσει εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (10η αγωνιστική playoffs)

ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ 3-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2
ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 1-2

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ 80
2. ΑΕΚ 78
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 72
5. ΑΡΗΣ 55
6. ΛΑΜΙΑ 35

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ