Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Εργαστήρια φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους στον Δήμο

Δράσεις φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους στις βιβλιοθήκες της περιοχής Μοσχάτου-Ταύρου, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το βιβλίο και την ανάγνωση, διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 25 Μαΐου (ώρες 11:30-12:30) υλοποιείται το δημιουργικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 3-5 ετών, με τίτλο «Μια ιστορία φτιαγμένη από σχήματα», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ταύρου «Κωστής Παλαμάς» (Αγίας Σοφίας 16, Ταύρος).

Μπορεί ο ήχος μιας μελωδίας να γίνει σχήμα στο χαρτί; Έπειτα μπορεί αυτό το τυχαίο σχήμα να γίνει ήρωας μιας ιστορίας; Από πού να έρχεται και πού να πηγαίνει; Με τι μοιάζει; Τι να συναντά άραγε στη διαδρομή του; Μικροί και μεγάλοι διασχίζουν τα μονοπάτια ανάμεσα στα βιβλία και στη συνέχεια δημιουργούν και αφηγούνται μια αυτοσχέδια και πρωτότυπη ιστορία, που θα τους ταξιδέψει πέρα από τα όρια της φαντασίας!

Επίσης, την Τετάρτη 29 Μαΐου (ώρες 11:30-13:30) υλοποιείται το βιωματικό εργαστήρι για την τρίτη ηλικία, με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το βιβλίο», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος).

Με αφορμή φράσεις από βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και τη φαντασία τους, οι συμμετέχοντες γράφουν και εικονογραφούν το δικό τους βιβλίο προκειμένου να κατανοήσουν τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου και να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς, εικονογράφοι, σελιδοποιοί και εκδότες.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου (ώρες 11:30-12:30) υλοποιείται το δημιουργικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 3-5 ετών, με τίτλο «Οι βασιλιάδες της ζαβολιάς!», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μοσχάτου «Μιχάλης Κατσαρός» (Πίνδου 36, Μοσχάτο).
Τα παιδιά ακούν ιστορίες για ήρωες ανυπόμονους, σκανταλιάρηδες, μικρά ζιζάνια και θηρία ανήμερα που φέρνουν τα πάνω κάτω και δημιουργούν το πορτρέτο του δικού τους σκανταλιάρη ήρωα!

Τέλος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου (ώρες 11:30-13:30) υλοποιείται το βιωματικό εργαστήρι για την τρίτη ηλικία, με τίτλο «Η τρίτη ηλικία στο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος).

Μέσα από παιδικά βιβλία που γίνονται αφορμή προσωπικής έκφρασης, οι συμμετέχοντες δημιουργούν τρυφερές ιστορίες για τον χρόνο που περνά, τη ζωή που αλλάζει και τα όνειρα που δεν τελειώνουν.

Διαβάστε επίσης: Α. Ευθυμίου: Εποικοδομητική η Ημερίδα για τη διαχείριση συναισθημάτων & καταπολέμησης του φόβου

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ