Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Μια μεγάλη “αγκαλιά” για τα άτομα με αυτισμό “άνοιξε” η πόλη

Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας για την εκδήλωση «Η Φιλία είναι Δώρο» με σκοπό την ευαισθητοποίηση στο θέμα του αυτισμού.

Συγκεκριμένα, σε μια μεγάλη γιορτή στο Δρόμο των Ποιητών, εκατοντάδες πολίτες έψαξαν και βρήκαν τα «κουδούνια φιλίας» που ήταν κρεμασμένα σε διάφορα σημεία, στο πλαίσιο εκστρατείας που διοργάνωσε η δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον παγκόσμιο εθελοντικό οργανισμό Best Buddies για τη στήριξη των ατόμων με νοητική υστέρηση και αναπτυξιακές διαταραχές.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που αγκάλιασε όλους όσοι συμμετείχαν στη γιορτή δήλωσε για την δράση: Με την υπέροχη ομάδα των #Best Buddies Greece# πραγματοποιήσαμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια δράση που πλέον έχει καθιερωθεί στην πόλη μας. Κρεμάσαμε τα κουδούνια φιλίας στον κεντρικό εμπορικό μας δρόμο στη Μεταξά για να απευθύνουμε προς όλους για μία ακόμη φορά το μήνυμα ότι η συμπερίληψη, η φιλία, η αλληλεγγύη είναι πάντα κατευθυντήριες αρχές μας και προτεραιότητες.
Ευχαριστούμε τα υπέροχα παιδιά που συμμετείχαν μαζί με τις οικογένειές τους.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές των Best Buddies.
Ευχαριστώ την αρμόδια αντιδήμαρχο Λένα Δεναξά για τον συντονισμό της δράσης.
Με αγάπη για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της, θα συνεχίσουμε με πάθος και συνέπεια την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για να μπορεί κάθε συμπολίτης μας με αναπηρία ή νοητική στέρηση να έχει παντού τις ίδιες ευκαιρίες και τις ίδιες δυνατότητες όπως όλοι μας.
Γιατί ποτέ κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του».

Με θερμά λόγια και συγκινησιακή φόρτιση μίλησαν τέλος και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ΑμεΑ «Εν Πλω» Γλυφάδας, των Best Buddies Ελλάδας, καθώς και άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Αναφέρθηκαν στην πολύ σημαντική αυτή δράση και κάλεσαν τους παρισταμένους να ξεκινήσουν την αναζήτηση για τα «κουδούνια φιλίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ