Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Από τον Αγιο Δημήτριο ξεκίνησε η δράση «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε»

Με τον δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Στέλιο Μαμαλάκη, ξεκίνησε η πρώτη «βόλτα» της δράσης “Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε” που οργανώνει ο σύλλογος αστικών ποδηλατών Αττικής ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα.

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν με ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη διαπιστώνοντας τα σημαντικά οφέλη της χρήσης τους. Στην ποδηλατάδα συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο της πόλης, ο πρόεδρος της ΠοδηλΑττικής Κοινότητας Παναγιώτης Πιτσιλός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κάππος, Βασίλης Ζαχαριάς, Γιώργος Ταμπακόπουλος, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παντελής Ζωίλης και Μιχάλης Καραϊσκάκης, ο Αντώνης Σηφάκης, γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας (ΕΟΑΠ) και ο επικεφαλής της Kosmoride Αδάμ Μαρκάκης.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία “Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε”, η οποία υλοποιείται από το σύλλογο αστικών ποδηλατών Αττικής ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, είναι σε συνεργασία με την Dintello και την υποστήριξη της Kosmoride και στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις δημοτικές αρχές να υλοποιήσουν ποδηλατικές υποδομές και να εντάξουν το ποδήλατο στην καθημερινότητα των κατοίκων.

«Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε», δήλωσε ο κ. Μαμαλάκης μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατάδας. «Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι η μετακίνηση με ποδήλατο ή ηλεκτρικό ποδήλατο στην πόλη είναι εφικτή και ωφέλιμη. Μπορεί ο καθένας να κάνει τις δουλειές ή τη βόλτα του στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του».

Ο κ. Μαμαλάκης τόνισε επίσης την πρόθεση του Δήμου να υλοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις με πρωταγωνιστή το ποδήλατο, ενώ επισήμανε ότι στις προθέσεις του είναι μετά από ένα σωστό σχεδιασμό, η δημιουργία ενός ποδηλατικού δικτύου στην πόλη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας δήλωσε: «Στόχος μας είναι να πείσουμε όλο και περισσότερο κόσμο να υιοθετήσει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης. Η δράση “Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε” ξεκίνησε από τον Άγιο Δημήτριο και σκοπεύουμε να την υλοποιήσουμε και σε άλλους Δήμους. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την υλοποίηση ποδηλατικών υποδομών σε συνεργασία με πολλούς φορείς».

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα συμπερίληψης και ισοτιμίας για τις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ στέλνει ο Δήμος

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ