Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες υπόψιν της Ο. Φον ντερ Λάϊεν!

Ο καθηγητής σεισμολογίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη “ΝΙΚΗ” Άκης Τσελέντης έθεσε  στην Πρόεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. Φον ντερ Λάϊεν το ζήτημα της εκ νέου αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες και την καλεί να τον ενημερώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν υπαγόρευσε, συμβούλεψε ή ώθησε με οποιονδήποτε τρόπο την τότε κυβέρνηση Σημίτη στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες των Ελλήνων.

Η επιστολή του  κ. Τσελέντη είναι η εξής :

Αξιότιμη Kυρία  Ursula Von der Leyen

Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Βρυξέλλες

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

H Eλληνική κυβέρνηση  τον Μάϊο του 2000 προχώρησε στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών

Η απόφαση αυτή έγινε χωρίς δημοκρατικό διάλογο και χωρίς διαβούλευση με την Εκκλησία της Ελλάδος ή  άλλους φορείς και πυροδότησε οξεία αντιπαράθεση με τον  Μακαριστό  Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Χριστόδουλο ο οποίος ήταν ο δημοφιλέστερος Έλληνας.

Εκείνο που συνέβη επίσης ήταν να διοχετευθεί και να αφεθεί να επικρατήσει στα ΜΜΕ η εντύπωση ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πίεσης ή καθοδήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκατομμύρια Έλληνες συνυπέγραψαν τότε την πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος  για την επαναφορά της αναγραφής  του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αλλά όλα αυτά αγνοήθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση .Τώρα που συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την μονομερή και διχαστική αυτή απόφαση , θα ήθελα να σας παρακαλέσω να είχα την επίσημη τοποθέτησή σας στα εξής δύο ζητήματα :

Υπαγόρευσε, συμβούλεψε ή ώθησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με οποιονδήποτε τρόπο την τότε κυβέρνηση Σημίτη στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών ;

  • Αντιτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επαναφορά της αναγραφής του θρησκεύματος στις Ελληνικές ταυτότητες;

Με εκτίμηση

Γεράσιμος (Άκης) ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ 

Καθηγ. Πανεπιστημίου Αθηνών

Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Διευθυντής Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι 

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ