Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΛΑΕ-ΑΑ: Να αθωωθούν οι δικαζόμενοι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών

Κάλεσμα αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/5, στις 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου συνεχίζεται η δίκη των 11 ατόμων, που διώκονται για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας,  απευθύνει με ανακοίνωσή του Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς, ζητώντας την αθώωσή τους.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ-ΑΑ 

Συνεχίζεται την  Παρασκευή 24/5, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, η δίκη των 11 αγωνιστών, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο συντονιστής της ΛΑ.Ε. – Α.Α. Στάθης Λεουτσάκος,  που διώκονται για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και δέχθηκαν το 2017 έναν άκρως επικίνδυνο καταιγισμό δακρυγόνων στον εσωτερικό χώρο του Ειρηνοδικείου.

Η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου, διαμέσου  των συνηγόρων υπεράσπισης, έχει αντιστρέψει το κατηγορητήριο αναδεικνύοντας ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για   μία «πρόβα τζενεράλε» της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της,  να δικαιολογήσει την ψήφιση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά και ιδιώνυμων διώξεων για τους συμπαραστάτες των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους: ένα νομικό πλαίσιο για την αποτελεσματική υλοποίηση κοινωνικά  άδικων πλειστηριασμών,  που έλυσε τα χέρια για την κατά κυριολεξία αρπαγή χιλιάδων λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες, πολυεθνικά funds  και servicers, το οποίο αξιοποιεί  πλήρως και διευρύνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, για την υλοποίηση των δεκάδων χιλιάδων πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών που εκκρεμούν και την πραγματοποίηση εξώσεων φτωχών ανθρώπων, ακόμα και αναπήρων,  με την συνδρομή της βίας των ΜΑΤ.

Η δίκη αυτή έχει σήμερα έναν πιλοτικό χαρακτήρα για την ποινικοποίηση των κινημάτων αλληλεγγύης. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις νέες ποινικές διατάξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για εξοντωτική σκλήρυνση των ποινών και των όρων έκτισης τους, στοχεύει όχι μόνο σε μία κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης για την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό και δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, απειλώντας  με φυλάκιση αγωνιστές που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια.
Γι’ αυτό και αφορά όλα τα κινήματα αντίστασης στις κυβερνητικές πολιτικές που εξοντώνουν τους ταξικά αδύναμους, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών!

Να μπει τέλος στην κυβερνητική τρομοκρατία των δικών που απειλούν τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ