Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Νέα εποχή στον ΣΠΑΠ, πρόεδρος ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξελέγη ο Βασίλης Ξυπολυτάς.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς επικράτησε με ψήφους 18-15 (και 2 «λευκά») του επί σειρά ετών (και απελθόντα πλέον) προέδρου του Συνδέσμου Βλάσση Σιώμου στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου στη Νέα Πεντέλη το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μάϊου.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Απρίλιο είχαν ακυρωθεί οι πρόσφατες εκλογές στον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), που διενεργήθηκαν στις 11 Μαρτίου 2024, ως «μη νόμιμες», διότι η σύγκλησή τους έγινε από αναρμόδιο αντιπρόσωπο, ήτοι τον αντιπρόσωπο του Δήμου Διονύσου.

Σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση νικητής είχε αναδειχθεί ο Βλάσσης Σιώμος.

Την προσφυγή υπέγραφαν η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και 7 ακόμα προσφεύγοντες για την ακύρωση του υπ’ αριθμ. πρωτ. 328/11-03-2024 πρακτικού της ειδικής συνεδρίασης (αρχαιρεσίες της 11ης Μαρτίου 2024) του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στα χρόνια λειτουργίας του συνδέσμου που η προεδρία του δεν βρίσκεται σε χέρια δημάρχου η αιρετού του Δήμου Πεντέλης. Ο προηγούμενος ήταν ο πρ. δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Φωτογραφίες από τη διαδικασία

 

Διαβάστε επίσης: Με 120 Δήμους ξεκινά στις 29/5 το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ