Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Φώτης Καρύδας: Από τις Πρώτες Γραμμές του Ρεπορτάζ στην «Ποιητική Νοημοσύνη»

Ο Φώτης Καρύδας, ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό και πολυετή πείρα στον τομέα της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας, παρουσίασε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00, τη δεύτερη ποιητική του συλλογή: «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ» από τον εκδοτικό οίκο «Βεργίνα», με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η «Ποιητική Νοημοσύνη» αντλεί την έμπνευση από τις προσωπικές εμπειρίες του Φώτη Καρύδα, σε περιοχές συγκρούσεων και τις εμπειρίες του ως ρεπόρτερ, επιχειρηματίας και πολιτικός. Τα ποιήματα αναλύουν βαθιά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, φέρνοντας στο φως τη σκληρή αλήθεια των σύγχρονων αντιθέσεων, με έναν τρόπο που προκαλεί τη συζήτηση και τον αναστοχασμό.

Την έκδοση της ποιητικής συλλογής ανέλαβε η Ευγενία Ασημακοπούλου – Τσαλπαρά του εκδοτικού οίκου «ΒΕΡΓΙΝΑ» σε συνεργασία με τη συγγραφέα και ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη, που ανέλαβε την επιμέλεια της ποιητικής συλλογής.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Την ποιητική συλλογή παρουσίασαν με τη σειρά εμφανίσεως οι:

  • Γιάννης Χρυσουλάκης Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ
  • Μαρία Κορινθίου Ηθοποιός
  • Ζαχαρούλα Παπαδάκη Συγγραφέας – Ποιήτρια
  • Νάνσυ Τάση Δημοσιογράφος
  • Αλεξία Τασούλη Δημοσιογράφος
  • Ερωτόκριτος Κυμιωνής Σχεδιαστής Μόδας / Συγγραφέας
  • Στέλιος Κρητικός Ηθοποιός

Η μουσική επένδυση από τον διεθνώς καταξιωμένο συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας τον ποιητικό λόγο με μελωδίες που αντηχούσαν την πολυπλοκότητα της εποχής μας.

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με την απαγγελία του ποιήματος «Ποιητική Νοημοσύνη» από τον Στέλιο Κρητικό, πλαισιωμένο από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων με τη συνεργάτιδά του Κάτια Παπαδοπούλου, της σχολής τους «KasteL Dance Theater» πάνω στη σύνθεση «Forbidden Memorieς» (Απαγορευμένες Αναμνήσεις) του Αλέξανδρου Χάχαλη, προσδίδοντας μια ισχυρή οπτική διάσταση, στα λόγια του ποιητή με έντονη απήχηση στο κατασυγκινημένο κοινό.

Ο συνθέτης μάλιστα ενημέρωσε τους καλεσμένους, ότι η σύνθεση αυτή ήταν εμπνευσμένη από τον μέντορά του, τον αείμνηστο Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Στη χορευτική ομάδα συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι Γιώργος Βαλαβάνης, Άννα Βουτσίνο, Ιωάννα Καραθανάση, Κωνσταντίνα Κάτση, Ελευθερία Κόγια, Αντονέλλα Κουέγιαρ, Μαριέφη Λεοντοπούλου, Μαρίνα Σαλάκου, Μαρία Σωτηροπούλου, Μιχαήλ – Άγγελος Χρονόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης, ο βουλετής της Α’ Αθηνών Άγγελος Συρίγος, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Σάκη Κυπραίου, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Κώτσηρα Θάνος Παναγιώτου, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, η δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Εφραίμογλου, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης Κυριάκος Κουκουλομάτης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, αρχηγός εν αποστρατεία των Ελληνικών Δυνάμεων και τέως υπουργός Άμυνας, εκπρόσωπος του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δημητρίου Χούπη, ο ταξίαρχος Γιαπράκας, η Αγγελική Σκοτίδα από τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου, οι δημοσιογράφοι Νίκος Τσέφλιος και Δημήτρης Μαρέδης και πολλές ακόμη σημαντικές και επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης και του θεάτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ