Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Χρ. Παναγιωτακοπούλου σε γονείς των Ιλισίων: Το ψηφιακό σχολείο τερματίζει την ολοκληρωμένη λειτουργία σχολείων

Σύσκεψη – συζήτηση με γονείς της περιοχής των Ιλισίων πραγματοποιήθηκε προ ημερών, με θέμα: «Τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας δε χωρούν στην ΕΕ του κεφαλαίου». Τη σύσκεψη άνοιξε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Εμείς στις ευρωεκλογές επιλέγουμε να φέρουμε στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες, και τέτοιο είναι το πρόβλημα εδώ στα σχολεία του Ζωγράφου, που αφορά πρώτα και κύρια την ασφάλεια των παιδιών», είπε ξεκινώντας την παρέμβασή της η κυρία Παναγιωτακοπούλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για το “ψηφιακό σχολείο” λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης από την Ημαθία ανακοίνωσε μια νέα – και καλά- καινοτομία, το “ψηφιακό σχολείο”. Θα μπορούσε και να είχε επιλέξει τα σχολεία του Ζωγράφου, και πιο συγκεκριμένα το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο που τμήματα του έχουν κλείσει, και τα παιδιά έχουν μοιραστεί σε διάφορες αίθουσες, για να ανακοινώσει το “ψηφιακό” του σχολείο. Θα μπορούσε, γιατί αυτός και η κυβέρνηση του έχουν μεγάλο θράσος, αλλά μάλλον σκέφτηκαν ότι αν έρθουν εδώ θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των γονιών που εδώ και μήνες ζουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία όμως έχει σοβαρές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών τους. Βέβαια να ξέρετε ότι και το σχολείο που τελικά επέλεξε ο Μητσοτάκης να παρουσιάσει αυτή τη δήθεν μεγάλη καινοτομία, το Γυμνάσιο Ριζωμάτων στην Ημαθία, έχει κι αυτό τα προβλήματα του, όπως και όλα τα σχολεία. Για παράδειγμα στο εργαστήριο Φυσικής υπάρχει μια τρύπα, η οποία ενόψει της εκδήλωσης, καλύφτηκε με χαρτόνι. Χώρια που πολλοί εκπαιδευτικοί έφτασαν το Δεκέμβρη. Εκεί λοιπόν, επέλεξε ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει νέο κλείσιμο σχολείων και την υποκατάστασή τους με μια ψηφιακή πλατφόρμα, που μόνο σχολείο δεν είναι, γιατί γι’ αυτό πρόκειται. Κι αυτό δε χρειάζεται να το πει το ΚΚΕ, όλοι οι γονείς το καταλαβαίνουν. Γιατί το περίφημο “ψηφιακό τους σχολείο” στην πραγματικότητα τερματίζει την ολοκληρωμένη λειτουργία σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές, που σημαίνει εκπαιδευτικοί που θα μεταδίδουν τη γνώση δια ζώσης και όχι μέσω οθόνης. Κι εσείς εδώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτή η λειτουργία, δηλαδή ο δάσκαλος να κάνει δια ζώσης μάθημα στους μαθητές του δεν μπορεί να αντικατασταθεί με μια οθόνη. Τα ζήσαμε και στην πανδημία και δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε. Να ξέρετε όμως, πως τα παιδιά σας μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, έχουν πολλά να πάρουν ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες του δημοτικού, από αυτόν τον μεγάλο αγώνα που δίνετε με τους συλλόγους γονέων, αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Και ξέρετε καλά πως και μεις θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό αξιοποιώντας όλα τα μέσα. Και θα τα καταφέρετε. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου τόνισε επίσης πως “αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζείτε τους τελευταίους μήνες με το σχολείο των παιδιών βοηθάει να βγάλουμε κι ορισμένα συμπεράσματα… Να δούμε πως μπορεί εμείς να κοπιάζουμε καθημερινά για να προσφέρουμε στα παιδιά μας το καλύτερο, με χίλιες δυο στερήσεις, όμως τελικά δεν εξαρτώνται όλα από μας. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Τελικά πάντα σκοντάφτουμε σε ένα κράτος, σε μια κυβέρνηση, σε ένα κοινωνικό οικονομικό σύστημα τελικά που σε καμιά περίπτωση δεν έχει ως προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες. Και όλα όσα ζούμε δεν έπεσαν από τον ουρανό, ούτε φταίει η κακιά μας η μοίρα ότι ζούμε σ’ αυτές τις γειτονιές του Ζωγράφου… Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, που η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί κατά γράμμα, όπως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ…».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στην πολιτική της ΕΕ και πως αυτή προωθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια τονίζοντας πως «όλα όσα έρχονται ως μεταρρυθμίσεις από τους εκάστοτε υπουργούς παιδείας δεν είναι προσωπικά σχέδια, όπως συχνά προβάλλεται, αλλά έρχονται και κουμπώνουν με την στρατηγική της ΕΕ… Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να πούμε πως η υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και δίπλα την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, όπως και όλα όσα ζούμε».
Τέλος, κάλεσε τους γονείς να κάνουν κριτήριο ψήφο όλα όσα ζουν, απορρίπτοντας τα διάφορα διλήμματα όπως αυτό της πολιτικής σταθερότητας, τονίζοντας πως «σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας με τη ΝΔ στο 41% με σταθερές αρχές σε Δήμο και Περιφέρεια τα παιδιά σας έχουν στερηθεί τη δυνατότητα να κάνουν μάθημα σε ένα ασφαλές σχολείο. Είναι πια καιρός να διεκδικήσουμε όσα έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Σκεφτείτε: Εμείς οι γονείς τι κάνουμε όταν κάποιος απειλεί το παιδί μας; Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ασπίδα προστασίας γύρω από τα παιδιά ,ας και να τον πολεμήσουμε. Έτσι λοιπόν, να πολεμήσουμε και την πολιτική που απειλεί τα παιδιά μας. Μπορούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες και στις ευρωεκλογές να τα καταφέρουμε».

Στην εκδήλωση μίλησαν με την σειρά:
1. Ειρήνη Καρδασιλάρη, εκπαιδευτικός
2. Ελένη Χριστάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου
3. Γιάννης Παπουτσής, αντιπρόεδρος του 5ου δημοτικού σχολείου Ζωγράφου
4. Αντρέας Καραβίδας, επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ζωγράφου

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση Π. Χρηστίδη για το 5ο και 6ο Δημοτικό

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ