Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Απόλυτη σύμπτωση στόχων Νέας Αριστεράς και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, αποτελούμενο από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και το μέλος του Προσωρινού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος Τάκη Κατσαρό, συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, με το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου “ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά την σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Η πενταετία της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία έχει τορπιλίσει τόσο την παροχή του αγαθού της Παιδείας υπονομεύοντας την Δημόσια Εκπαίδευση, όσο και τις εργασιακές σχέσεις των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την υγιεινή αλλά και την ασφάλεια των παιδιών όπως η ανεξέλεγκτη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης και η ασυδοσία στην λειτουργία των Summer Camps.

Η Νέα Αριστερά συμφώνησε με την ΟΙΕΛΕ στο σύνολο των προβλημάτων που τέθηκαν. Άλλωστε, η θητεία του Νίκου Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας κατέγραψε διαχρονικά τη βούληση του χώρου της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, να στέκεται στο πλευρό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών από την εποχή του Γιώργου Φυσσάκι και του αείμνηστου Μιχάλη Κουρουτού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιεκπαιδευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, στόχευσαν τις θετικές μεταρρυθμίσεις του νόμου Φίλη στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Η Νέα Αριστερά δεσμεύεται ότι θα στηρίξει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ. Τέλος, στην Ευρωβουλή που θα εκλεγεί στις 9 Ιουνίου, η Νέα Αριστερά θα μεταφέρει και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ να ενημερώσει τους Ευρωπαϊκούς φορείς.

Ο κοινός τόπος της Νέας Αριστεράς και της ΟΙΕΛΕ που είναι η με κάθε τρόπο υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, παραμένει ζωτικής σημασίας.

Η Νέα Αριστερά ήταν, είναι και παραμένει στο πλευρό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στον αγώνα τους για ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματός τους, εργασιακή αξιοπρέπεια και ασφάλεια”!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ