Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Όμιλος ΟΤΕ: Αύξηση 9,2% στα έσοδα α’ τριμήνου του 2024

Δυναμικό ξεκίνημα σημείωσε ο Όμιλος ΟΤΕ για το 2024. Τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο 9,2% ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) σημείωσε αύξηση κατά 1,2%.

Παράλληλα, συνεχίζεται η θετική δυναμική στην Ελλάδα, με άνοδο εσόδων κατά 10,3%, προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 1,5%. Όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος, καταγράφηκε περαιτέρω ανάπτυξη των εσόδων από υπηρεσίες λιανικής, θετικό πρόσημο σε κινητή, ευρυζωνικές υπηρεσίες και τηλεόραση, ισχυρή ανάπτυξη υπηρεσιών ICT.

Ακόμα, θετικές ήταν οι λειτουργικές επιδόσεις: διαθεσιμότητα FTTH σε 1,375 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ρεκόρ σε προσθήκες συνδρομητών FTTH (+36 χιλιάδες) με το ποσοστό διείσδυσης αυξημένο στο 22%.

«Σημαντικά επιτεύγματα»

Σε σχετικό μήνυμά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε:

«Το 2024 ξεκίνησε δυναμικά για τον ΟΤΕ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις καθώς η θητεία μου στον Όμιλο ολοκληρώνεται. Πετύχαμε ισχυρή αύξηση εσόδων χάρη στα έργα ICT, τη διεθνή χονδρική και τις υπηρεσίες κινητής, ενώ συνεχίσαμε να επεκτείνουμε το δίκτυο FTTH και το δίκτυο κινητής, και αυξήσαμε την κερδοφορία του Ομίλου.

Από το 2010, που ανέλαβα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, μετράμε πολλά και σημαντικά επιτεύγματα, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε. Έχοντας μετασχηματίσει μαζί την εταιρεία, έχουμε θέσει τις βάσεις για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου παρόχου ψηφιακών υπηρεσιών. Αισθάνομαι υπερήφανος για την πρόοδο του ΟΤΕ όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεισφορά του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο το 2024 όσο και τα επόμενα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του διαδόχου μου Κώστα Νεμπή, ο ΟΤΕ είναι σε θέση να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να δημιουργεί σημαντικές ταμειακές ροές, να επενδύει στις υποδομές της χώρας και να προσφέρει αξία στους συνδρομητές, συνεργάτες και μετόχους του».

 

Προοπτικές

Το 2024, ο ΟΤΕ αναμένει περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών και οικονομικών του επιδόσεων, εξαιρουμένων τυχόν απρόβλεπτων περιστάσεων. Οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ARPU που υλοποιήθηκαν στα τέλη του 2023 αναμένεται να ενισχύσουν την αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής και να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες σταθερής λιανικής.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ αναμένεται να συνεχίσει να επωφελείται από τις θετικές μακροοικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα και τη σταδιακή υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διασφαλίζοντας συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον τομέα του ICT. Ο συγκεκριμένος τομέας παρόλο που συνδέεται με χαμηλό περιθώριο κέρδους, συμβάλλει στις μακροχρόνιες επιδόσεις του Ομίλου. Ως αποτέλεσμα, το 2024, ο ΟΤΕ αναμένεται να διευρύνει περαιτέρω τη βάση των εσόδων του, παρά τις πιέσεις στις εγχώριες ροές χονδρικής και τη συρρίκνωση της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους, ιδίως όσον αφορά στο κόστος προσωπικού, οι οποίες θα συνεχίσουν να δημιουργούν θετική δυναμική και θα αντισταθμίσουν εν μέρει τις επιπτώσεις του υψηλότερου ενεργειακού κόστους λόγω της λήξης ισχύος του συμβολαίου το 2023. Για το 2024, ο ΟΤΕ αναμένει περαιτέρω αύξηση των λειτουργικών κερδών, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τα έσοδα, με βάση την τρέχουσα δυναμική της αγοράς.

Ο ΟΤΕ θωρακίζει τη θέση του και διασφαλίζει το μερίδιο αγοράς του, ενώ αξιοποιεί το σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την επέκταση του FTTH, την κάλυψη του 5G και την απόδοση του δικτύου, με στόχο τις συνεχείς προσθήκες και αναβαθμίσεις συνδρομητών.

Η επέκταση της διαθεσιμότητας δικτύου FTTH διασφαλίζει ότι ο ΟΤΕ απορροφά ένα αυξανόμενο μερίδιο συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών, με αυξημένη πιστότητα. Αντίστοιχα, το ευρέως αναγνωρισμένο προηγμένο δίκτυο 5G είναι βασικός καταλύτης για τη συνεχή αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ