Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Think Smart – Think your City στα 3Β – Οι μαθητές οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον

Εικαστική δράση με τίτλο «Think Smart – Think your City» διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με τα σχολεία, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/vvv.

Στη δράση έλαβαν μέρος 30 μαθητές από σχολικές μονάδες του Δήμου, οι οποίοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και ταυτόχρονα να μελετήσουν την εφαρμογή της «έξυπνης πόλης» στον Δήμο τους. Σκοπός της δράσης ήταν να δημιουργήσουν ένα έργο που να μπορεί να μεταδώσει εύκολα το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μία ζωγραφιά ή μία κατασκευή.

Η ανωτέρω δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής ένταξής τους στο σχολικό πρόγραμμα, με την προϋπόθεση της εθελοντικής συμμετοχής του σχολείου. Τα έργα των μαθητών προβάλλονται ύστερα από αξιολόγηση στην πλατφόρμα στον σύνδεσμο www.followgreen.gr/vvv/contest με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων έργων με βάση την προτίμηση – ψήφο των μελών της πλατφόρμας.

Τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια των σχολείων δηλώνοντας την προτίμησή τους μέσω της θετικής ψήφου στο έργο της επιλογής τους. Κάθε μέλος μπορεί να ψηφίσει έως και τρεις φορές. Κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε 100 πόντους επιβράβευσης.

Το έργο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα λάβει εξοπλισμό για την σχολική του μονάδα, τον οποίο και θα παραλάβει στην εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Όλοι οι μαθητές θα επιβραβευτούν με έπαινο και αναμνηστικό βραβείο για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Διαβάστε επίσης: Στις 29 Μαΐου τα επίσημα εγκαίνια της Μαρίνας Βουλιαγμένης

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ