Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης

Οι χρόνοι αντίδρασης, η επάρκεια μέσων και εξοπλισμού, καθώς και η γνώση και ετοιμότητα του προσωπικού, διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που πραγματοποιήθηκε στο Φλοίσβο.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλάνο εκπαιδεύσεων που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει η LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. για τη διαχείριση κινδύνων με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός τέτοιου περιστατικού.

Στόχος της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της ετοιμότητας του προσωπικού, η καταλληλότητα του εξοπλισμού και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Η Μαρίνα Φλοίσβου έχει αναπτύξει και εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις τα διεθνή πρότυπα.

Η άσκηση εκτελέστηκε από την ομάδα της Μαρίνας Φλοίσβου με τη συνεργασία της εταιρείας αντιρρύπανσης Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και τη χρήση αντιρρυπαντικού σκάφους ΑΚΤΕΑ.

Τη διαδικασία επέβλεψε ο Managing Director της LAMDA Marinas, Σταύρος Κατσικάδης, η Λιμενάρχης Σαρωνικού Πλωτάρχης Λ.Σ. Άννα Σαρλή και ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Φαλτσέτας, ενώ από το γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας του Λ/Χ Σαρωνικού παρέστη η Πλωτάρχης Λ.Σ. Σάρρα Μαρία-Ελένη και o Πλωτάρχης Λ.Σ. Πλεύρης Βασίλειος.

Διαβάστε επίσης: Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, 1-2/6, στο Δημαρχείο

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ