Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο Ηλιούπολης

Τις δράσεις αλληλεγγύης προς όσους στερούνται ακόμη και τα βασικά, συνεχίζει ο Δήμος Ηλιούπολης με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των ευάλωτων οικονομικά κατοίκων της πόλης.

Η δημοτική Αρχή, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, έχει απευθυνθεί στην κοινωνία και τους επιχειρηματίες που επιδεικνύουν κοινωνική υπευθυνότητα και ευαισθησία, να στηρίξουν την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Με τον τρόπο αυτό και την στήριξη επιχειρηματιών διοργανώθηκε στις 8 Μαρτίου σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής κ. Ιωάννη Πούλο και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα Τρίτης Ηλικίας κα Τόνια Νικολοπούλου-Μπόλλα γεύμα Αλληλεγγύης με φαγητό και χορό για όλα τα μέλη των Παραρτημάτων.

Την αμέσως επόμενη περίοδο του Πάσχα διανεμήθηκε ένας τόνος Φρούτα και λαχανικά σε φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών της πόλης και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγία Ταβιθά”.

Καθημερινά παραδίδονται γεύματα σε άπορους συμπολίτες μας και στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ μηνιαίως παραδίδονται κατεψυγμένα ψάρια με την στήριξη της εταιρίας Ψυγεία Ευρώπης Α.Ε και την σημαντική συνδρομή της κας Σοφίας Καραγεώργου.

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο πραγματοποιείται δράση σε συνεργασία με την 4η λαϊκή της Ηλιούπολης, όπου συγκεντρώνονται νωπά λαχανικά για τα φιλόπτωχα, ενώ κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται νωπά Λαχανικά από τη Βιολογική Αγορά της πόλης και παραδίδονται στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγία Ταβιθά”.

Πρόσφατα παραδόθηκαν 70 κιλά κρέας, 500 κιλά φακές, 300 κοτόπουλα, 500 κιλά φασόλια και 500 κιλά ρύζι στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, 2100 κουλούρια, όπως και 400 κιλά αλεύρι από τους φούρνους Πιέτρη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης την Παρασκευή 17 Μαΐου με την παρουσία του δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου, παρέλαβε την χορηγία 1.100 έτοιμων γευμάτων για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης από την εταιρία Paliria.

Η στήριξη των κοινωνικών δομών της πόλης και των απόρων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηλιούπολης και γι’ αυτό οι εκπρόσωποι της σημερινής δημοτικής Αρχής βρίσκονται δίπλα στην κοινωνία και ιεραρχούν καθημερινά τις ανάγκες με όλες τους τις δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν στις 4/6 ασφαλτοστρώσεις στην πόλη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ