Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Άνεμος αισιοδοξίας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη

“Μήνυμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη έστειλε η μαζική προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στην πλατεία Φλέμινγκ” σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Κ.Ο. Ηλιούπολης του ΚΚΕ.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Ιωάννα Κολοβού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, συνταξιούχο δημοσιογράφο – δικηγόρο, με συμμετοχή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς που έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα φτάνουν τους 500 τη μέρα. Μετέφερε την προσωπική της περιπέτεια με τον πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας της, τις προσπάθειες έξωσης που κατέληξαν στην στο να συλλάβουν την ίδια και τον γιο της.

«Προσωπικά τόλμησα να σηκωθώ, να φωνάξω να καταγγείλω. Και τότε είδα το ωμό πρόσωπο της κρατική βίας, να στέκεται συμπαραστάτης στον άρπαγα του σπιτιού μου. Μπήκαν στο σπίτι μου το λεηλάτησαν, έκλεψαν, μόλυναν, κατέστρεψαν με την ανοχή -αν όχι με την παρότρυνση- του άρπαγα, κι εμένα με το παιδί μου μας οδήγησαν σιδηροδέσμιους στην Ασφάλεια.

Όμως δεν ήμουν μόνη. Το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα μου στις κρίσιμες αυτές ώρες. Τα παιδιά του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν απέναντι στα ΜΑΤ και στην ωμή κρατική βία. Οι γυναίκες της ΟΓΕ Ζωγράφου άπλωσαν ένα προστατευτικό δίχτυ πάνω σε εμένα και το παιδί μου, αφού έτσι όπως μας έσυραν, δεν προλάβαμε να πάρουμε από το σπίτι ούτε καν τα ρούχα μας ούτε καν τα φάρμακά μας!

ΝΑΙ το ΚΚΕ το έκανε αυτό! Δεν επέτρεψε να με διαλύσει η βαρβαρότητα! Κράτησε ψηλά τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου!».

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές:

«Την επόμενη μέρα, στις 10 Ιούνη θα είναι εδώ οι πλειστηριασμοί των σπιτιών και της περιουσίας. Θα είναι εδώ οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που θα αφήνουν απροστάτευτο το βιος μας στα κοράκια! Θα είναι εδώ το ιδιώνυμο αδίκημα που δεν θα μας αφήνει να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας να έχουμε ένα σπίτι, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όσους σήμερα φιγουράρουν στη Νέα Αριστερά, και φυσικά συνέχισε παίρνοντας τη σκυτάλη η ΝΔ. Αλλά θα είμαστε εδώ και εμείς!

Για να προστατεύουμε τα σπίτια του λαού.

Γιατί τα σπίτια του λαού, τα σώζει ο λαός! Κανένας μόνος! Παντού ξεσηκωμός!».

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης απηύθυνε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ξεκίνησε με το διακύβευμα των ευρωεκλογών, αν θα βγουν πιο ενισχυμένοι οι εκμεταλλευτές του μόχθου του λαού «Ή θα βάλουμε ένα ΣΤΟΠ σε αυτή κατρακύλα με δυνατό ΚΚΕ». Τόνισε ότι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνιστές του κινήματος, μαχητές για τα δικαιώματα του λαού.

«Το σύστημα και τα επιτελεία του, ξέρουν καλά τον πραγματικό τους αντίπαλο. Ξέρουν ότι δεν θα τη βγάλουν καθαρή με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, με περισσότερες λαϊκές δυνάμεις να συμπορεύονται μαζί του μέσα στους αγώνες, ακριβώς επειδή το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στα λόμπι και στα συμφέροντα των λίγων είναι ΕΓΓΥΗΣΗ μαχητικής αντιπολίτευσης και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ».

Επισήμανε πως το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα υπερμνημόνιο με προαπαιτούμενα που θα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης, για να δοθεί ζεστό χρήμα στους ομίλους και τις πολυεθνικές.

«Αυτά είναι τα “χρυσά κουτάλια” που τάζανε στο λαό οι ευρωλιγούρηδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ… Τα κουτάλια όμως αποδείχθηκαν πλαστικά για τους λαούς. Χρυσά είναι μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ένα προαπαιτούμενο ήταν και το άδικο φορολογικό νομοσχέδιο για τους μικροεπαγγελματίες που τους κατηγορούν ότι είναι φοροφυγάδες.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού και τιμωρία όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) και κομμάτων που στηρίζουν την εμπλοκή τη χώρα μας στον πόλεμο.

«Τώρα είναι ώρα ενεργητικής συμμετοχής και πάλης για τη ζωή και το μέλλον μας, για τα παιδιά μας! Είναι ώρα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Για να δυναμώσει η ελπίδα και η δύναμη που θα τους πολεμήσει την επόμενη ημέρα!

Όλοι εσείς που λέτε “αν πάω, θα ψηφίσω ΚΚΕ”, σας λέμε ΚΑΝΤΕ ΤΟ, και δεν θα το μετανιώσετε! Αφήστε το “αν” και με ψήφο στο ΚΚΕ ρίξτε μια γερή σφαλιάρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση της ΝΔ!».

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι συνεχίζουν μέχρι τη τελευταία στιγμή να δίνουν τη μάχη για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, για να έχει φωνή ο λαός στο Ευρωκοινοβούλιο!

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν στις 4/6 ασφαλτοστρώσεις στην πόλη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ