Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Το Mount Olympus Boeing 727-200 πήρε τη θέση του στην ιστορία του Ελληνικού

Λαμπερή επίσημη εμφάνιση στο Ελληνικό κάνει την τελευταία εβδομάδα το αεροσκάφος της Ολυμπιακής “Mount Olympus Boeing 727-200”. Το αεροσκάφος, που είχε παραλάβει ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης το 1968 στο Ελληνικό, τοποθετήθηκε στο ύψος του Γηπέδου Σουρμένων, στη νέα πλατεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η επιλογή του σημείου δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς εφάπτεται της επένδυσης του Ελληνικού και το αεροσκάφος έρχεται να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

«Ο Δήμος μας είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του αεροδρομίου όσο κανείς. Η ανάπτυξη της χώρας μας πέρασε από το Ελληνικό στην πρώτη περίοδο που λειτουργούσε ως αερολιμένας, και σήμερα παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένος με την δεύτερη περίοδο ανάπτυξης που βιώνουμε μέσω της επένδυσης», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Το υπέρλαμπρο αεροσκάφος, που σηκώνει στα φτερά του δεκαετίες ιστορίας, είναι ορατό από διερχόμενους, πεζούς και οδηγούς στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και πλέον πήρε τη θέση του στην ιστορία του τόπου, κρατώντας ζωντανή την ιστορία της Ολυμπιακής.

Πρόκειται για ένα νέο τοπόσημο – ως συνέχεια και της αναγέννησης του σήματος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που αναβάθμισε και συντήρησε η Διοίκηση του Δήμου το 2017 – που θα εμπνέει το σήμερα και θα αποτελεί μαγνήτη για τους επισκέπτες, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη διεθνή αναγνώριση.

«Με πολλή χαρά αποδεχτήκαμε στο Δήμο μας τη δωρεά του φίλου Ανδρέα Χριστοδουλίδη», τόνισε ο δήμαρχος, «καθώς είμαστε ο πρώτος Δήμος που ανέδειξε και το σήμα της Ολυμπιακής και πάντα θα είμαστε με την πλευρά της ιστορίας που επενδύει στη μνήμη, στο μέλλον, στην ελπίδα, αντίθετα από κάθε λογική λήθης και απαξίωσης του ενδόξου παρελθόντος της χώρας μας».

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ