Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Χ. Παναγιωτακοπούλου: Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές θα δώσει δύναμη και ελπίδα στο λαό

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλατεία Ταπητουργείου). Στη συγκέντρωση μίλησε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάμπρος Παπαϊωάννου, μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, με αφορμή τη πρωτιά τη Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές και υπογράμμισε ότι «στις 9 Ιούνη θα ακουστεί ξανά η φωνή της νεολαία, των φοιτητών, στην κάλπη των ευρωεκλογών, για να βγει το κόμμα μας, το ΚΚΕ, πιο δυνατό».

Ξεκινώντας την κεντρική ομιλία της, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, αναφέρθηκε στην κρίσιμη εκλογική μάχη των ευρωεκλογών στις 9 του Ιούνη, από όλες τις δυνάμεις για να φτάσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Τονίζοντας ότι «αυτό που κρίνεται είναι η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ, όρος και προϋπόθεση για να δυναμώσουν το κίνημα, οι αγώνες. Κρίνεται πόσο ψηλά θα βρεθεί το ΚΚΕ για να μπορεί ο λαός μας την επομένη μέρα να παλεύει από καλύτερες θέσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα της ζωής του, για να μπορεί να εμποδίζει μέτρα, για να μπορεί να παίρνει ανάσες μέσα από την ασφυξία της βάρβαρης πολιτικής τους. Και την ίδια ώρα να δυναμώνει ο αγώνας για την πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από το φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και της αδικίας, των πολέμων και της φτώχειας».

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαφημίσει ότι ο ίδιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, «όμως δεν θα διαπραγματευτεί για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια από την ακρίβεια, ούτε για να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να πάρουν πίσω οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι όλα όσα έχασαν στα χρόνια της κρίσης. Δεν θα διαπραγματευτεί για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί -βασικό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης- που σε όλες τις λαϊκές γειτονιές και εδώ στον Βύρωνα και να σωθούν τα σπίτια του λαού από τα κοράκια των funds που ξεσαλώνουν αξιοποιώντας τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Δεν θα διαπραγματευτεί ούτε για την παιδεία και την υγεία που ακριβοπληρώνει η λαϊκή οικογένεια, γιατί η ΕΕ έχει κάνει επιστήμη το πως θα πλουτίζουν τα κοράκια της παιδείας και της υγείας».

Για την παιδεία και την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία έκανε ειδική μνεία, ότι η κυβέρνηση διαφημίζει τους διαδραστικούς πίνακες του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ στα σχολεία και μάλιστα και στον Βύρωνα δεν έχουν λυθεί στοιχειώδη ζητήματα, όπως είναι αυτό της σχολικής στέγης και συνεχίζει «Εδώ δεν έχουμε σχολεία! Τα περισσότερα κτίρια είναι αρκετά παλιά με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 1ο Δημοτικό που είναι 100 ετών. Η ενεργειακή αναβάθμιση, βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους μάρανε. Τους σοβάδες που έπεσαν δεν τους είδαν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο του Βύρωνα λίγο καιρό μάλιστα μετά την ενεργειακή τους αναβάθμιση, με αποτέλεσμα τα σχολεία να κλείσουν για σχεδόν ένα μήνα πέρυσι».

Αναφέρθηκε στην επικίνδυνη, για την χώρα, εμπλοκή της Ελλάδας «στους δύο μεγάλους πολέμους που μαίνονται στην περιοχή μας, στο πλευρό των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που δεν είναι περιστέρι της ειρήνης, αλλά κοράκι του πολέμου και για το ζήτημα της εμπλοκής δεν θα δείτε κανέναν καβγά στα κανάλια ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τον Βελόπουλο γιατί όλοι είναι στοιχισμένοι πίσω από τη στρατηγική της αστικής τάξης της χώρας, η οποία διεκδικεί μερίδιο από τη μοιρασιά του πολέμου».

Στη συνέχεια της ομιλίας της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα υπόλοιπα κόμματα που δήθεν αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και εσχάτως ανακάλυψαν το 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ούτε για μια στιγμή δεν υπολόγισαν αυτό το 41%. Από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στη μάχη για τα δικαιώματα του λαού μας και κόντυναν αυτό το 41%. Το ΚΚΕ έμπαινε μπροστά στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Εκεί στους αγώνες που αναπτύχθηκαν κόντυνε το 41%, εκεί στριμώχτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, εκεί ξεβρακώθηκε και η ΕΕ και όσοι την έχουν για εικόνισμα».

Τόνισε τη σημασία το ΚΚΕ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και στις Ευρωεκλογές, στη μόνη πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. «Θα δώσει ώθηση σε κάθε εργατικό – λαϊκό αγώνα και διεκδίκηση», είπε, «στις οποίες πρωτοστατεί το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του. Αυτός είναι ο φόβος τους. Για αυτό και αποσιωπάται η δράση του ΚΚΕ. Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα!».

Διαβάστε επίσης: Δ. Κουτσούμπας: Ζήτησε από τον λαό να «κόψει τη φόρα» της ΝΔ

Ειδήσεις από την Πολιτική και τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ