Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Έρχονται οι «Αθλοδιακοπές 2024» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου διοργανώνει το πρόγραμμα «Αθλοδιακοπών». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5 έως 12 ετών, το οποίο επιμελούνται και σχεδιάζουν γυμναστές και μουσικοπαιδαγωγοί, ενώ τα τμήματα πραγματοποιούνται με βάση την ηλικιακή ομάδα των παιδιών.

Τα παιδιά παρακολουθούν αθλητικές, εικαστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, μοντέρνο χορό και μουσικοκινητική, εργαστήρι STEM, animation, μουσικής παιδείας, δημιουργικής γραφής και αφήγησης παραμυθιών, παίρνουν μέρος σε εικαστικά εργαστήρια, σε θεατρικό παιχνίδι, παρακολουθούν εργαστήρια θεάτρου σκιών και εργαστήρια οριγκάμι, εργαστήρια ανακύκλωσης και κατασκευών, παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και ψυχαγωγούνται με προβολές επιλεγμένων ταινιών. Στο πρόγραμμα των αθλοδιακοπών τηρούνται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των μικρών συμμετεχόντων, ενώ υπάρχει και ιατρική κάλυψη.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους: 17/06-28/06/24, 01/07-12/07/24 και 15/07-26/07/24 στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Η προθεσμία για εγγραφές θα είναι από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Οι δράσεις θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου και σε όμορα σχολεία, ενώ τα νήπια θα παρακολουθήσουν δράσεις στο 5ο Δημοτικό σχολείο.

Αντίστοιχα στον Ταύρο το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Τιμόθεος Ευγενικός» και σε όμορα σχολεία.
Η ώρα προσέλευσης των παιδιών είναι από τις 08.00 έως τις 09.00 και η ώρα αποχώρησης είναι από τη 13.30 έως τις 14.00 και από τις 15.30 έως τις 16.00 για το ολοήμερο τμήμα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε:

«Ξεκινάμε άλλη μία χρονιά το πρόγραμμα των Αθλοδιακοπών και μάλιστα με ανανεωμένη μορφή, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες των παιδιών μας και στην ποικιλία των δράσεων στις οποίες θα συμμετέχουν. Στόχος αυτού του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης είναι τα παιδιά να περάσουν όμορφα και δημιουργικά την θερινή περίοδο, να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους, να λάβουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από τον αθλητισμό και την τέχνη, αλλά και να διασκεδάσουν με επιλογές που αντιστοιχούν στα ηλικιακά τους ενδιαφέροντα. Παράλληλα, οι γονείς έχουν και γι’ αυτό το καλοκαίρι μία ασφαλή και οικονομική λύση για τη φροντίδα των παιδιών τους, μετά το κλείσιμο των σχολείων».

Διαβάστε επίσης: Α. Ευθυμίου: Εποικοδομητική η Ημερίδα για τη διαχείριση συναισθημάτων & καταπολέμησης του φόβου

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ