Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

“Η ζωή είναι ωραία” και τον Ιούνιο στον Άλιμο

Ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις συνεχίζει να προσφέρει και τον Ιούνιο στους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Αλίμου, με το το πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία».

Το Πρόγραμμα του Ιουνίου φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και στους δημότες του Δήμου Αλίμου μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, συντονίζονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα πάντα με τη διασκέδαση, σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Αλιγάτορες»

Θέατρο Γκλόρια

Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή;

Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley Αλιγάτορες, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Γκλόρια.

Στο δυνατό ψυχολογικό δράμα του Keatley πρωταγωνιστούν ο Γεράσιμος Γεννατάς και η Φαίη Ξυλά μαζί με τους Αθηνά Χατζηαθανασίου, Σάντυ Χατζηϊωάννου και Παναγιώτα Χαϊδεμένου. Το συγκρότημα Incirrina συνθέτει τη μουσική και το ηχητικό περιβάλλον, ειδικά για την παράσταση, με την παρουσία επί σκηνής της μουσικού και τραγουδίστριας Ειρήνης Τηνιακού.

Αρκεί μια καταγγελία, για ν’ αλλάξει όλη σου η ζωή; Πόσο εύκολα «κατασκευάζεται» μια πληροφορία; Πού ξεκινάει και πού σταματάει η αλήθεια; Πού οδηγεί η πόλωση και η καταδίκη της κοινής γνώμης προτού υπολογιστεί το τεκμήριο της αθωότητας; Ποια είναι τα θύματα και ποιοι οι θύτες; Ποιοι είναι οι «Αλιγάτορες» αυτής της κοινωνίας;

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Διάρκεια: 110 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

 

Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 18:00

Θεατρική Παράσταση

«Υπνοβάτες»

Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά

Η ομάδα «Εν Δυνάμει» μετά τη θριαμβευτική τους πορεία με τα Ερωτευμένα Άλογα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έρχεται ξανά στην Αθήνα με τους ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου.

Τι είναι ο ύπνος, τι είναι ο θάνατος και γιατί τους ονομάσαμε αδέρφια; Πόσο συχνά αναλογιζόμαστε τη διαρκή μας ακροβασία ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα αλλά και ανάμεσα στον θάνατο και τη ζωή; Πότε ανοίγουμε τα παράθυρά μας να αντικρίσουμε κατάματα τους φόβους αλλά και τις πιο βαθιές μας επιθυμίες; Μήπως είμαστε όλοι «υπνοβάτες»; Και, αν ναι, προς τα πού βαδίζουμε; Θα ξυπνήσουμε ποτέ;

Η ομάδα Εν Δυνάμει, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω στη δημιουργία παραστάσεων που έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν το προσωπικό σε συλλογικό, επιλέγει για ακόμη μία φορά να θέσει ερωτήματα που συνήθως αποφεύγουμε. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο της ακραίας εξατομίκευσης, που η ζωή παίρνει συνεχώς παράταση, που συντελούνται ριζικές αλλαγές στην ιδέα του θανάτου που επηρεάζουν ακόμα και την ίδια τη δομή της κοινωνίας, σκύβουμε επάνω από το τρίπτυχο θάνατος-ύπνος-όνειρα, όχι για να βρούμε σωστές απαντήσεις, αλλά για να αφεθούμε στο άγνωστο και στον συνειρμό, να απενοχοποιήσουμε τον φόβο και ενώνοντας τον με τα όνειρα και τις μύχιες σκέψεις μας να επιστρέψουμε τον θάνατο στην αναγκαία θέση του: μέσα στη ζωή.

Ιδέα – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Επί σκηνής:  Ομάδα Εν Δυνάμει

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου

 

Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν»

Πειραιώς 260

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς παγκοσμίως και πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Toneelhuis της Αμβέρσας, καθοδηγεί τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη στο μοναδικό αισθητηριακό του σύμπαν, με όχημα μια ιστορία βαθιά συγκινητική, για τη διαφορετικότητα, την απώλεια, την προσφυγιά, τη δύναμη της φιλίας και το φως της αισιοδοξίας που ανακαλύπτει ο άνθρωπος κάτω από κάθε δύσκολη συνθήκη.

H νουβέλα του Philippe Claudel, την οποία ο σκηνοθέτης αντιμετωπίζει ως μονόλογο, είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία ενός άντρα που αναγκάζεται να δραπετεύσει από τη χώρα του με τη μικρή του εγγονή και να ζητήσει καταφύγιο στην Ευρώπη, χωρίς να καταλαβαίνει τη γλώσσα.  Ο Claudel εξετάζει τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της φιλίας, με οξεία διορατικότητα και αισιοδοξία.

Σκηνοθεσία: Guy Cassiers

Eρμηνεία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου

 

Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 21:30

Θεατρική Παράσταση

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου»

Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένους θεατρικούς χειμώνες, το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο,  ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Η υπόθεση: η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στη σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει,  όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας…Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός…

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεροντιδάκης, Πάνος Σταθακόπουλος

Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ