Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Στ. Μαμαλάκης: Η ενημέρωση, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των κινδύνων του Διαδικτύου

Τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του διαδικτύου, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δέσμευση του Δήμου για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: “Οι Διαδικτυακές Προκλήσεις των Νέων της σημερινής εποχής και οι Πρακτικές Αντιμετώπισης Γονέων”.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την 1η ΤΟ.Μ.Υ. Αγίου Δημητρίου και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Αστυνόμος Α’ (ΥΓ) Δρ. Γεώργιος Νάκος, Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα ακόλουθα θέματα:

• Πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες
• Παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
• Διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός (sextortion)
• Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying)
• Τα διαδικτυακά παιχνίδια και τον εθισμό
• Διαδικτυακές απάτες και τρόποι προστασίας

«Σε μια εποχή που ολοένα και περισσότερο, χρησιμοποιούμε το internet για τις συναλλαγές μας και την ίδια ώρα, τα παιδιά μας, που είναι ακόμα πιο εξοικειωμένα με το διαδίκτυο, κάνουν τα πάντα μέσα από αυτό, καταλαβαίνουμε ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και μεγάλοι. Μέσα σε μια τέτοια πραγματικότητα οφείλουμε να είμαστε καλά ενημερωμένοι. Η σημερινή εκδήλωση υπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό γιατί είναι στοχευμένη και εξειδικευμένη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να εμπεδωθεί από τους πολίτες, ένα αίσθημα ασφάλειας και θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Στέλιος Μαμαλάκης.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αθανάσιος Μπαμπάνας, ανέφερε ότι η κοινωνική πολιτική του Δήμου έχει ως βασικό άξονα την πρόληψη και προαγωγή υγείας των κατοίκων του, (ψυχική, σωματική, κοινωνική). «Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της νέας δημοτικής Αρχής η οποία μαζί, με μια σειρά άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», σημείωσε.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η εκπρόσωπος της Α΄ ΤΟΜΥ, επισκέπτρια Υγείας, Ελένη Καταραχιά και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλός και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Γεώργος Κονδύλης. Ακόμη, παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Αχουλιά Σκριβάνου, οι εντεταλμένοι, Βασιλική Βαζαίου, Μιχάλης Καραϊσκάκης, ο Γεώργιος Παπατριανταφύλλου, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, η Ματίνα Ταβουλαρέα, προϊσταμένη Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας, κ.α.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν το απόγευμα οι εγγραφές στα camp του Δήμου

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ