Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Θοδωρής Κωτσαντής: «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να γεμίσει τις κάλπες»

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Μαΐου στην πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια το ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών. Στη συγκέντρωση μίλησαν  η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος Ιωάννα Κολοβού και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Θοδωρής Κωτσαντής, που μεταξύ άλλων ζήτησε “να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες”.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ: 

Συγκέντρωση στην πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου μπροστά στην μάχη των ευρωεκλογών. Το λόγο πήρε αρχικά η Ιωάννα Κολοβού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συνταξιούχος δημοσιογράφος – δικηγόρος, γνωστή από την αλληλεγγύη και τον αγώνα που αναπτύχθηκε ενάντια στον πλειστηριασμό του σπιτιού της.

Στην αρχή στάθηκε στο θέμα της λαϊκής κατοικίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι από το Βορρά μέχρι το Νότο της ΕΕ, διπλασιάστηκαν οι λαϊκές οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από το 2010 ως το 2020, πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν “σοβαρή στέρηση στέγης”. Είτε νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στα κράτη – μέλη της ΕΕ χτυπάνε ανελέητα τα δικαιώματά μας, βγάζουν τα σπίτια μας “στο σφυρί”.

Το σχέδιο της ΕΕ είναι κοινό παντού. Η κατοικία, η μικροϊδιοκτησία αλλάζει χέρια. Περνάει στα χέρια των λίγων, των τραπεζιτών, των funds. Το ίδιο συμβαίνει και στη δική μας χώρα! Οι πολιτικές που έχουν οδηγήσει τον μέσο Έλληνα σε εξαθλίωση, που δεν του φτάνει ο μισθός ούτε για τον μήνα, τώρα τον απειλούν και με τον τρόμο της έξωσης. Είναι απίστευτο πόσοι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε μήνα στην Ελλάδα: 500 με 600!».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξοπλισμών της ΕΕ. Τόνισε το γεγονός ότι «η ΕΕ δαπανά 240 δισ. για εξοπλισμούς, ενώ την ίδια ώρα τα κράτη-μέλη δε διαθέτουν επαρκή κονδύλια για προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς. Ετοιμάζει ευρωστρατό, την στιγμή που λείπουν γιατροί στα νοσοκομεία και δάσκαλοι στα σχολεία λόγω “δημοσιονομικών αντοχών”. Με οπλισμό δισ. ευρώ εξοπλίζει το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι για να συνεχίζεται το μακελειό στην Ουκρανία.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF) χρηματοδοτεί πολεμικές βιομηχανίες της ΕΕ με δισ. ευρώ για εξοπλισμούς στηρίζοντας τα κέρδη τους. Αποτελεί κοροϊδία το αφήγημα ότι τάχα μπορεί να ωφεληθεί η αμυντική θωράκιση της χώρας από αυτά τα προγράμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η ΕΕ “χαϊδεύει” τη νατοϊκή σύμμαχο Τουρκία, αποφεύγει να πάρει θέση στα προβλήματα με τη νατοϊκή Αλβανία, όμως καταστρώνει σχέδια διείσδυσης και επέμβασης για τον έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής, κ.α.».

Κλείνοντας την ομιλία της είπε: «Το ΚΚΕ έχει και πρέπει να έχει θέση με όσους περισσότερους ευρωβουλευτές στο αντιδραστικό ευρωκοινοβούλιο, ακριβώς γιατί επειδή δεν έχει δεσμεύσεις από τα μεγάλα συμφέροντα και υπερασπίζεται και εκεί και στους δρόμους του αγώνα τα συμφέροντα του λαού. Γι’ αυτό ο λαός έχει μια και μόνη επιλογή: Στις 9 Ιούνη να ενισχύσει το ΚΚΕ!».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θοδωρής Κωτσαντής, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κάλεσε στις 9 Ιούνη «να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα που θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη! Να καταδικάσουμε την ΕΕ των πολυεθνικών, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων. Να κοντύνουμε πολύ το 41% της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν τη βάρβαρη πολιτική της. Να τρέμουν το λαό όταν θα σκέφτονται να φέρουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δυναμώσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Σε καθέναν και καθεμιά λέμε: Με ψήφο στο ΚΚΕ μπορείς να εκφράσεις αυτά που νιώθεις, ακόμα κι αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας.

Γιατί και την επόμενη ημέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μοναδική αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στη φυλακή της ΕΕ, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη συμπολιτευόμενη “αντιπολίτευση” όλων των άλλων».

Έφερε σαν πρόσφατο παράδειγμα το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καν’ το όπως οι φοιτητές που ανέδειξαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την “Πανσπουδαστική” πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια».

Ύστερα αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ τον τελευταίο χρόνο λέγοντας τα εξής: «Αυτός που πραγματικά μπορεί να τα βάλει με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι το ΚΚΕ που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας.

Είναι ο αγώνας φοιτητών και μαθητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τότε που η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι δίκαιο να μπαίνεις στην Ιατρική όχι με 19.000 μόρια, αλλά με 9.000 αν πληρώσεις 19.000 ευρώ.

Είναι τα μπλόκα της αγροτιάς, από την Ελλάδα μέχρι τις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ που τους ξεκληρίζει.

Είναι οι μεγάλες απεργίες για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις όπως αυτές τις μέρες στα εργοτάξια του μετρό.

Είναι η κραυγή αγωνίας των υγειονομικών ενάντια στο σχέδιο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ενάντια στις τραγικές ελλείψεις και τις τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία των νοσοκομείων Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού” με 2.000 παιδιά να περιμένουν στις λίστες της ντροπής.

Μαζί με τα παραπάνω, είναι οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, να μην μπαζωθεί η αλήθεια, να μην ζήσουμε “νέα Τέμπη” εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές».

Είναι ο αγώνας για να σωθεί κάθε λαϊκό σπίτι από τα κοράκια των τραπεζών και των funds, τότε που το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην οδό Αβύδου έγινε το σπίτι όλων μας!

Είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη, που αγκαλιάζουν όλο τον κόσμο, μέχρι τα αμερικάνικα πανεπιστήμια.

Κάλεσε από το βήμα τον κόσμο να δώσει μαζικά και δυναμικά το παρών στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη 5 Ιούνη στο Σύνταγμα, στις 8 το βράδυ.

Ο Θοδωρής Κωτσαντής έκλεισε την ομιλίας του, λέγοντας: «Με ΚΚΕ για άλλη μια φορά τρίτο κόμμα στην Αττική με διψήφια και αυξημένα ποσοστά για να πλατύνει το κόκκινο ρήγμα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες. Αυτό που θα μετρήσει στις 10 Ιούνη είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στο δρόμο του αγώνα».

Διαβάστε επίσης: Χρ. Παναγιωτακοπούλου σε γονείς των Ιλισίων: Το ψηφιακό σχολείο τερματίζει την ολοκληρωμένη λειτουργία σχολείων

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ