Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση στη Βουλιαγμένη – Δείτε ποιοι δεν θα πληρώνουν

Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης πρόκειται να εφαρμόσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο τη διασφάλιση της στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών .

Σύμφωνα με την 8/2024 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από ειδικό γραφείο συγκοινωνιακών μελετών, προβλέπονται θέσεις δωρεάν στάθμευσης αποκλειστικά και μόνο για τους κατοίκους της περιοχής εφαρμογής του συστήματος, θέσεις στάθμευσης με πληρωμή για επισκέπτες και μικτές θέσεις όπου οι κάτοικοι θα σταθμεύουν δωρεάν, ενώ οι επισκέπτες θα πληρώνουν τέλος στάθμευσης.

Το δικαίωμα της δωρεάν στάθμευσης θα παρέχεται μόνο στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κτίρια τα οποία έχουν είσοδο στα παρακάτω οδικά τμήματα της κεντρικής περιοχής της Βουλιαγμένης:

• Οδός Αγ. Παντελεήμονα από την οδό Διός μέχρι την οδό Πανός.
• Οδός Διός από την οδό Θάλειας μέχρι την οδό Αγ.Παντελεήμονα / Λ.Ποσειδώνος.
• Οδός Ερμού από την οδό Ιάσονος μέχρι την οδό Θάλειας.
• Οδός Ήρας από την οδό Θησέως μέχρι την οδό Ιάσονος.
• Οδός Θάλειας από την οδό Πανός μέχρι την οδό Διός.
• Οδός Θησέως από την οδό Ήρας προς και μέχρι τη Λ. Ποσειδώνος.
• Οδός Ιάσονος από την οδό Πανός μέχρι την οδό Ήρας.
• Οδός Πανός από την οδό Ιάσονος μέχρι το ύψος της οδού Θάλειας.

Για τη χορήγηση του δικαιώματος απαιτείται υποβολή σχετικής αίτησης με συνημμένα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η ιδιότητα κατοίκου σε συγκεκριμένο κτίριο.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου ή με φυσική παρουσία ή με συστημένη επιστολή στο παλαιό Δημαρχείο της Βουλιαγμένης (Οδός Αφροδίτης 2, Βουλιαγμένη) στην αρμόδια για την παραλαβή Σταυρούλα (Λίνα) Πάτση, (spatsi@vvv.gov.gr), κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες 10:30 – 14:30 έως 15/6/2024 ή μετά στο πρώην δημαρχείο της Βάρης στο πρωτόκολλο της Τεχνικής Υπηρεσίας στον 1ο όροφο.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

● Αίτηση για τη χορήγηση του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης σε αποκλειστικές θέσεις κατοίκων και σε μικτές θέσεις.
● Το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.
ή εναλλακτικά
(α) Σε περίπτωση ιδιοκτήτη κατοίκου
● Αίτηση όπως παραπάνω
● Το συμβόλαιο απόκτησης της κατοικίας
ή
(β) Σε περίπτωση ενοικιαστή κατοίκου
● Αίτηση όπως παραπάνω
● Το συμβόλαιο ενοικίασης της κατοικίας

Στην ιστοσελίδα του Δήμου υπάρχει ψηφιακή αίτηση η οποία συμπληρώνεται με κωδικούς Taxis και επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά αλλά υπάρχει και αίτηση σε μορφή word, η οποία συμπληρώνεται και υποβάλλεται μαζί με τα δικαιολογητικά με φυσική παρουσία ή ταχυδρομική αποστολή.

Σύμφωνα πάντα με την προαναφερόμενη Απόφαση 8/24 του Δημοτικού Συμβουλίου, χορηγείται δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης σε κάθε νοικοκυριό για ένα μόνο όχημα.
Αν όμως η αρχική άδεια οικοδομής του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το νοικοκυριό έχει εκδοθεί πριν το έτος 1983, όταν δεν υπήρχε με νόμο υποχρέωση να έχουν τα κτίρια χώρους στάθμευσης εντός της ιδιοκτησίας τους (σε ακάλυπτους χώρους, σε πιλοτές, σε υπόγειους ή υπέργειους χώρους), χορηγείται δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης για δύο οχήματα του νοικοκυριού.

Ο έλεγχος και η αναγνώριση του οχήματος με δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης σε θέσεις κατοίκων θα γίνεται ηλεκτρονικά (χωρίς σήμα αναγνώρισης στο παρμπρίζ).

Η ισχύς του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης είναι ανά ημερολογιακό έτος και οι ανανεώσεις για κάθε επόμενο έτος θα γίνονται με υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης.

Διαβάστε επίσης: Think Smart – Think your City στα 3Β – Οι μαθητές οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ