Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΣΠΑΥ: Εγκαινιάστηκε το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας

Εγκαινιάστηκε το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του ΣΠΑΥ.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μια δομή που είχαμε εξαγγείλει και όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα και συμβάλλει στο κοινό πεδίο επιστημονικής έρευνας, μελέτης του περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και διαχείρισης κρίσεων, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την προστασία του τόπου μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Όπως ανέφερε, η δομή ξεκινά και θα λειτουργεί για την εκπαίδευση των μαθητών, εθελοντών και στελεχών της πολιτικής προστασίας σε περιβαλλοντικά θέματα και δασικής προστασίας. Διαθέτει τις εγκαταστάσεις του Σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Σ.Π.Α.Υ., Αίθουσα Συνεδριάσεων, Χώρους Εργασίας Έρευνας και διασύνδεσης με τα Πανεπιστήμια, Χώρους Στάθμευσης Οχημάτων, καθώς επίσης και Ξενώνες που θα μπορούν να φιλοξενούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση φοιτητές, ερευνητές και αποστολές Δήμων, Φορέων και Εθελοντικών Ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η δημιουργία πρότυπης δομής που βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Έρευνα καθώς μέσα από ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (εθελοντικές ομάδες, στελέχη Πολιτικής Προστασίας Δήμων, φορείς, ιδιώτες), αλλά κυρίως εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές, θα μπορούν να επιμορφώνονται και να ευαισθητοποιούνται καθημερινά για την προστασία του Υμηττού και εν γένει για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης που αυτή τη στιγμή αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Ο κ. Κωνσταντάτος ευχαρίστησε για την παρουσία τους στα εγκαίνια τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ραλλία Χρηστίδου, του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια, τον καθηγητή και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ, «αποδεικνύουμε ότι προχωράμε χωρίς κομματικές αγκυλώσεις αλλά με το κοινό όραμα και στόχο που δεν είναι άλλο από την προστασία του δασικού μας πλούτου».

Διαβάστε επίσης: Παρουσία του Β. Κικίλια μπαίνουν τα «θεμέλια» του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ