Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

40 παιδιά και έφηβοι συμμετέχουν στην έκθεση «Με τα χρώματα της αθωότητας»

«Με τα χρώματα της αθωότητας» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και εικαστικών, που διοργανώνει για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης, από 21 ως 23 Ιουνίου 2024, στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» του Δήμου Νέας Σμύρνης (2ας Μαΐου 16 – Κεντρική Πλατεία).

Σκοπός του Ομίλου, μέσα από αυτή την έκθεση, που πραγματοποιείται για 12ο συνεχές έτος (τα έτη 2020, 2021 και 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω πανδημίας) είναι να προβληθεί το έργο νέων παιδιών και εφήβων, ηλικίας 5 – 18 ετών, μελών της ομάδας Juniors του Ομίλου, καθώς και παιδιών των σχολείων και των εργαστηρίων ζωγραφικής του Δήμου Νέας Σμύρνης και άλλων εργαστηρίων ανά την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι την καλπάζουσα και αβίαστη φαντασία τους και δίνοντας βήμα στη δημιουργικότητα και τις εικαστικές, εκφραστικές τους ικανότητες.

Δύο χρόνια μετά το μεγάλο σοκ της πανδημίας και τις μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις που μαστίζουν την ανθρωπότητα και την εποχή μας (ενεργειακή και κλιματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών, πολεμικές συγκρούσεις, βία κ.α.), τα νέα παιδιά καλούνται να βρουν διεξόδους και να αποτυπώσουν στο έργο τους όλα αυτά που αποτελούν για εκείνα έναυσμα και πηγή έμπνευσης δημιουργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη της έκθεσης να δει το όραμά τους για τη ζωή, μέσα από την τέχνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 19:00, παρουσία των μικρών καλλιτεχνών, στους οποίους θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος μόνο 40 παιδιά και νέοι, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά, η Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email στο unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Δείτε τους όρους συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: Μπήκαν ξανά οι μπουλντόζες στο «Κλειστό»

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ