Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΚΕΔΕ: Κατάθεση αίτησης αναστολής τέλους ταφής απορριμμάτων

Στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης δύο αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, περί επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων, έως την έκδοση της οριστικής απόφασης Ανώτατου Δικαστηρίου επί της προσφυγής τους, αποφάσισε να προχωρήσει η ΚΕΔΕ μαζί με τους 165 Δήμους που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ζητεί να δοθεί προσωρινή διαταγή άμεσης εκτέλεσης και να σταματήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική επιχορήγηση των Δήμων για αποπληρωμή του.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και των 165 δήμων με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων. Ως εκ τούτου κρίθηκε απολύτως αναγκαία η κατάθεση της αίτησης αναστολής προκειμένου να σταματήσει η αφαίμαξη των τακτικών εσόδων των Δήμων, για ένα τέλος που η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αντισυνταγματικό και άδικο.

Τέλος Ιουλίου σε λειτουργία η νέα Πλατφόρμα για το τέλος παρεπιδημούντων

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΑΑΔΕ μεταξύ του προεδρείου της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και στελεχών της ΑΑΔΕ και του ΥΠΕΣ και του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ κατέληξαν στην εξής λύση:

· Ηλεκτρονική βεβαίωση τέλους μέσω της πλατφόρμας δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων παρεπιδημούντων

· Αυτόματη βεβαίωση μέσω έκδοσης Τ.Ο. και είσπραξης ποσού μέσω myAADE

· Η απόδοση τελών στους δήμους πραγματοποιείται μέσω ΓΛΚ και ΔΟΥ σε μηνιαία βάση

· Οι δήμοι και τα τοπικά τους συστήματα ενημερώνονται online για τις βεβαιώσεις και εισπράξεις μέσω της Πλατφόρμας dae.govapp.gr

Η Πλατφόρμα θα λειτουργήσει με βάση την λύση που προτάχθηκε, τέλος Ιουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: Ψήφισμα για άμεση διακοπή του πολέμου στη Γάζα

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ