Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Ηλ. Σταμέλος για ανάπλαση Σκοπευτηρίου: Θα φυτευτούν 180 δέντρα – Δεν θα γίνει καμία «τσιμεντοποίηση»

Διευκρινήσεις για τον χαρακτήρα της ανάπλασης του Σκοπευτηρίου Καισαριανής έδωσε η Δημοτική Αρχή στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη χρήση των χώρων που παραδίδονται, με την ολοκλήρωση του έργου, στον λαό και την νεολαία, για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών σε αναψυχή, άθληση, πολιτισμό, τη διάδοση της ιστορικής κληρονομιάς, καθώς και την αναγκαιότητα κοπής συγκεκριμένων δέντρων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κοπή αφορά αποκλειστικά 40 δέντρα που εφάπτονται τα ίδια ή το ρίζωμά τους με τα ιστορικά κτίρια που θα γίνουν εργασίες ανάπλασης και υπάρχει κίνδυνος στατικότητάς τους και ασφάλειας των πολιτών που θα τα χρησιμοποιούν. Θα φυτευτούν 180 δέντρα στον χώρο του πάρκου, όπως προβλέπεται από τη μελέτη, 42 εξ αυτών θα είναι κοντά στο σημείο κοπής. Τα δέντρα που επιλέγονται είναι ύψους 3,5 έως 4 μέτρα. Αποτελούν είδη που υποστηρίζονται από το κλίμα της χώρας μας, είναι κατάλληλα για σκίαση και παρέχουν υψηλή ποσότητα οξυγόνου.

Στη συνεδρίαση ξεκαθαρίστηκε από τη Δημοτική Αρχή πως δεν θα γίνει καμία «τσιμεντοποίηση», καμία αλλαγή χρήσης γης, καμία παράδοση του Σκοπευτηρίου για επιχειρηματική δράση.

Ο δήμαρχος εξαπέλυσε επίθεση σε ορισμένους «όψιμους αγωνιστές», όπως τους χαρακτήρισε, «…που “κουνάνε το δάχτυλο” σε όσους ήταν μπροστά στους αγώνες για την απόδοση του Σκοπευτηρίου και του ιερού χώρου του Θυσιαστηρίου στο λαό της πόλης και τις ανάγκες του, συνεχίζουν τα συνειδητά – όπως αποδεικνύεται – ψέματα. Τοποθέτησαν ταμπέλες με συνθήματα όπως “σώσε με” σε δεκάδες κορμούς δέντρων που ουδέποτε μπήκε ζήτημα κοπής τους, προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν συγχύσεις. Οι ενέργειές τους που παραπέμπουν σε συστηματική παραπληροφόρηση θα πέσουν στο κενό!».

Η Δημοτική Αρχή με όλους τους τρόπους συνεχίζει την ενημέρωση για το έργο ανάπλασης του Σκοπευτηρίου. «Τέτοιες ενέργειες δεν αποτελούν ζήτημα κατανόησης και είναι αλλότριες εύλογων αποριών που μπορεί να δημιουργούνται με την εξέλιξη του έργου από τους κατοίκους της πόλης. Αντίθετα είναι συνέχιση μιας συγκεκριμένης και απαράδεκτης στόχευσης στο περιεχόμενο της ανάπλασης με αποδέκτη τις ανάγκες του λαού της πόλης μας», τόνισε και σημείωσε: «Η ανοχή στο ψέμα από αυτόκλητους σωτήρες, που ήταν άφαντοι στους μεγάλους αγώνες της πόλης μας, έχει και τα όριά της. Να σταματήσει εδώ και τώρα η παραπληροφόρηση!».

Διαβάστε επίσης: Υπόμνημα με τα οικονομικά του Δήμου παρέδωσε ο Ηλ. Σταμέλος στον Χ. Θεοχάρη

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ