Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Θερινό σινεμά, κάτω από τα αστέρια, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Park your Cinema και Park your Cinema Kids επιστρέφουν για ένατο συνεχόμενο καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες, το ΚΠΙΣΝ συνεργάζεται ακόμη μια χρονιά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), τον σημαντικότερο κινηματογραφικό θεσμό της χώρας. Παράλληλα, τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF).
Τα προγράμματα Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Park your Cinema

Μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας συμβαίνουν πάντα το καλοκαίρι. Καθόλου συμπτωματικά, κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες διαδραματίζονται επίσης τους μήνες του θέρους. Γιατί το καλοκαίρι είναι πάντα κινηματογραφικό και το καλοκαίρι στο σινεμά, είναι τόσο σύνθετο και πλούσιο όσο η ίδια η ζωή. Ρομαντικοί έρωτες, απροσδόκητες περιπέτειες, έντονα καρδιοχτύπια, δυνατή μουσική, ηλεκτρισμένη αγωνία, καθαρτικός τρόμος, χορταστικά γέλια, η φετινή επιλογή ταινιών, έχει κάτι για όλους. Κι έχει ακόμη το άρωμα του αντηλιακού, την γεύση του παγωτού, και την αίσθηση της άμμου ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Φέτος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ΚΠΙΣΝ μας πάνε διακοπές, στην πιο όμορφη παραλία που βουτήξαμε ποτέ: αυτή της μεγάλης οθόνης.

Το πρόγραμμα προβολών μέχρι το τέλος Ιουνίου έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21.00

Little Miss Sunshine (2006)

Σκηνοθεσία: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Η οικογένεια Χούβερ αποφασίζει να ταξιδέψει ως την Καλιφόρνια με ένα ετοιμόρροπο βαν, προκειμένου η 8χρονη Όλιβ να συμμετάσχει στους τελικούς παιδικών καλλιστείων. Οι Γκρεγκ Κινίαρ, Τόνι Κολέτ, Στιβ Καρέλ, Πολ Ντάνο, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν και Άλαν Άρκιν πρωταγωνιστούν, ερμηνεύοντας τα βασικά μέλη μιας δυσλειτουργικής και εκκεντρικής οικογένειας που πρέπει να βρουν τον τρόπο να έρθουν κοντά. Μια ταινία που σου ζεσταίνει την καρδιά, μια τρυφερή καλοκαιρινή κωμωδία που κατέκτησε τις καρδιές κοινού και κριτικών και απέσπασε Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21.00

Dirty Dancing (1987)

Σκηνοθεσία: Emile Ardolino

«Nobody puts Baby in the corner». Η πιο γνωστή ατάκα μίας από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες ταινίες των ’80s μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι του 1963. Η 17χρονη Μπέιμπι (Τζένιφερ Γκρέι) κάνει διακοπές με τους γονείς της. Η ίδια είναι σίγουρη ότι μπροστά της βρίσκεται ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι, ωστόσο όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Τζόνι (Πάτρικ Σουέζι), έναν γοητευτικό καθηγητή χορού που παραδίδει μαθήματα σε παραθεριστές. Η Μπέιμπι αρχίζει μαθήματα χορού με τον Τζόνι και σύντομα ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται….. Μια ταινία με πάθος, γκλίτερ και τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού «(I’ve Had the) Τime of my Life».

Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21.00

Triangle of Sadness / Το τρίγωνο της θλίψης (2022)

Σκηνοθεσία: Ruben Östlund

Ο Καρλ και η Γιάγια, ένα ζευγάρι μοντέλων που ζει αποκλειστικά στον κόσμο της μόδας εξερευνώντας παράλληλα τα όρια της σχέσης του, αποδέχονται την πρόσκληση για μια πολυτελή κρουαζιέρα, με συνταξιδιώτες ένα απωθητικό συνονθύλευμα από βαθύπλουτους επιβάτες: έναν Ρώσο ολιγάρχη, Βρετανούς έμπορους όπλων, καθώς και έναν ιδιοσυγκρασιακό, αλκοολικό και Μαρξιστή καπετάνιο. Στην αρχή, τα πάντα δείχνουν φωτογενή, βγαλμένα θαρρείς από τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, μια θύελλα καραδοκεί και η ναυτία ισοπεδώνει τους επιβάτες στη διάρκεια του λουκούλλειου δείπνου που τους παραθέτει ο καπετάνιος. Η κρουαζιέρα καταλήγει σε καταστροφή. Ο Καρλ και η Γιάγια βρίσκονται ναυαγοί σε ένα ερημονήσι, παρέα με διάφορους δισεκατομμυριούχους και μία από τις καθαρίστριες του πλοίου. Η ιεραρχία ανατρέπεται ολοκληρωτικά, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει. Ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του Ρούμπεν Έστλουντ είναι μια κατάμαυρη κωμωδία που σατιρίζει ανελέητα τους τρόπους και τα καμώματα ενός χρεοκοπημένου κόσμου που θαυμάζει το είδωλό του στον καθρέφτη.

Park your Cinema Κids

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες.

Από τις ιπτάμενες περιπέτειες του Ίκαρου και του Δαίδαλου στην ομώνυμη ταινία μέχρι την περιήγηση στην πολύχρωμη «Χώρα των Νεκρών» του Coco, και από τη γεμάτη αινίγματα και εκπλήξεις αναζήτηση του αγαπημένου Μικρού Νικόλα στην ταινία Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, μέχρι τη νέα εκδοχή της Μικρής Γοργόνας με τη φωνή της Μαρίνας Σάττι, οι επιλογές του φετινού προγράμματος φιλοδοξούν να προσκαλέσουν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στη φαντασία και στους διαχρονικούς μύθους. Καθώς το Ξέφωτο θα μετατραπεί σε έναν θαυμαστό κόσμο κλασικών αφηγήσεων, γέλιου, χαράς και περιέργειας, μικροί και μεγάλοι θα περάσουν αξέχαστες στιγμές παρέα με τους ήρωες που είναι φτιαγμένοι για να μας συντροφεύουν μια ζωή.

Δείτε ΕΔΩ το παιδικό πρόγραμμα προβολών μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Attica Green Expo: Ημερίδα με θέμα παιδί και περιβάλλον

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ