Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Πίστη Κρυσταλλίδου στην «Α»: «Πιστεύω στο όραμα της Ευρώπης»

Bρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στη θέση της γραμματέως Εθελοντισμού της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πρόεδρος στην ΑΜΚΕ «WinCancer» και έχει πίσω της έντονο αυτοδιοικητικό παρελθόν. Η Πίστη Κρυσταλλίδου μετέχει στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και παρουσιάζει τις θέσεις και ιδέες της πριν τη μάχη της κάλπης την Κυριακή 9 Ιουνίου.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΘΑΝΗΣ

Ποια είναι η Πίστη Κρυσταλλίδου;

Από μικρή όλοι με φωνάζουν Πίστη. Δεν θεωρώ ότι το όνομα των ανθρώπων καθορίζει την πορεία της ζωής και τις επιλογές τους. Ωστόσο, ό,τι έχω κάνει ή δεν έχω κάνει μέχρι σήμερα στη ζωή μου, έχει καθοριστεί από το αν το πίστευα ή όχι.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα, παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Συμμετείχα από μικρή ηλικία στα κοινά, ενώ η ενασχόλησή μου με την Αυτοδιοίκηση μου έδωσε πολλά εφόδια και γνώσεις για όσα υπηρετώ μέχρι σήμερα. Μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επίσης, κατανόησα πως η πολιτική μπορεί και πρέπει να είναι αιτία καλού. Εθελοντισμός, πολιτισμός, κοινωνική προσφορά, αλληλεγγύη, έννοιες που δεν είναι απλές λέξεις ή συνθήματα για μένα, αλλά στάση ζωής· θεωρώ λοιπόν πως η επιλογή της ΝΔ και του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη να έχω την ευθύνη της Γραμματείας Εθελοντισμού για 2η συνεχή θητεία αποτελούν αναγνώριση, αλλά και μια συνεχή αποστολή ώστε να κάνω πράξεις τις ιδέες μου.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμά σας;

Θα έλεγα κανένα, διότι με αυτή τη λογική ίσως επαναπαυόμουν σε ό,τι έχω πετύχει. Δεν υπάρχει ουρανός, υπάρχουν μονάχα όνειρα και στόχοι τους οποίους κυνηγάμε καθημερινά. Είναι προφανές πως μια από τις πιο προσωπικές, ας την ονομάσω έτσι, αποστολές της ζωής μου είναι το «WinCancer». Μια υπόσχεση την οποία έδωσα στον σύζυγό μου, όταν πάλευε για 3η φορά με τον καρκίνο και μαζί ξεκινήσαμε όλη αυτήν την προσπάθεια. Μια προσπάθεια να σταθούμε δίπλα στους ασθενείς αλλά και τις οικογένειές τους, οι οποίοι δεν πρέπει να νιώθουν μόνοι σε αυτή τη δοκιμασία. Θέλαμε να δώσουμε αισιοδοξία, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, αλλά και να κινητοποιήσουμε την Πολιτεία ώστε να σταθεί δίπλα σε όσους νοσούν αλλά και στις οικογένειές τους.

Ο σύζυγός μου δεν ήθελε ποτέ να «κρυφτεί» και επέλεξε να δώσει τη μάχη δημόσια, όχι για τον εαυτό του μόνο, αλλά και άλλους ανθρώπους. Αυτήν την αποστολή έχω υποσχεθεί πως θα τη συνεχίσω.

Γιατί πρέπει να έχουμε… Πίστη στην Ευρώπη;

Γιατί αρχικά πιστεύω στο όραμα της Ευρώπης, τα ιδανικά της και φυσικά τη συνένωση διαφορετικών λαών, αλλά κοινών στόχων της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ένα ψηφοδέλτιο άξιων και ικανών προσωπικοτήτων που στέλνει μήνυμα σταθερότητας, ευθύνης και πρωταγωνιστικού ρόλου της χώρας μας στην Ευρώπη. Βλέπω αυτή τη μάχη σαν όλες τις άλλες. Μια πρόσκληση στην οποία οφείλω να ανταποκριθώ και να φανώ αντάξια των ανθρώπων που με επέλεξαν, αλλά και των όσων πιστεύουν για χρόνια σε μένα. Από τους γονείς μου, τα αδέρφια μου στην Πτολεμαΐδα, τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, τους συναδέλφους στο Αττικό Νοσοκομείο, το Μποδοσάκειο και όλο το ΕΣΥ, τους χιλιάδες εθελοντές με τους οποίους πραγματοποιήσαμε δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, τους ανώνυμους ασθενείς και τις οικογένειές τους που στήριξαν το «WinCancer» και όσους μαζί δώσαμε ένα χέρι αλληλεγγύης και βοήθειας προσφέροντας μια «αιτία καλού».

Ποια είναι, κατά την άποψή σας, η ατζέντα που πρέπει η χώρα μας να έχει στην Ε.Ε.;

Πρώτα απ’ όλα υπάρχει η εθνική ατζέντα. Η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας, η προώθηση των πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και η δημιουργία του αισθήματος δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα, είναι οι προτεραιότητες.

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως η ενίσχυση των εννοιών της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στην εκπαίδευση, την υγεία, τις νέες τεχνολογίες, τη διασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας, της αντιμετώπισης κρίσεων όπως η κλιματική ή άλλες, είναι θέματα τα οποία θα επιθυμούσα να ρίξω ιδιαίτερο βάρος.

Κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης από την κάλπη της 9ης Ιουνίου;

Κρίνεται το μέλλον της χώρας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης. Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη η οποία έχει αποδείξει ότι συμβάλλει στη σταθερότητα και τα βήματα ανάπτυξης της χώρας. Δεν εκλέγουμε κυβέρνηση στις 9 Ιουνίου, αλλά επιλέγουμε τις δυνάμεις εκείνες που διασφαλίζουν μια συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πορεία και για τη χώρα μας. Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα του ΕΛΚ και πυλώνας σταθερότητας σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Οι δικές μας προτάσεις και παρεμβάσεις συνέβαλαν καθοριστικά στις κρίσεις της προηγούμενης περιόδου, με την Ελλάδα να γίνεται πρωταγωνίστρια των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών. Αυτό κρίνεται και σε αυτήν την κάλπη και οι πολίτες οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές, δίνοντας δύναμη στη ΝΔ και επιλέγοντας ισχυρές φωνές εκπροσώπησης στην Ευρώπη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Πίστη Κρυσταλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα και από το 2016 κατοικεί στον Πειραιά.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας .

Έχει σπουδάσει επίσης «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττική.

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Εορδαίας και ήταν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου με αρμοδιότητες την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δραστηριοποιείται πολιτικά από τα μαθητικά της χρόνια πάντα μέσα από τις τάξεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Μια μακρά διαδρομή που ξεκίνησε από τη ΜΑΚΙ, συνεχίστηκε στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το 2018 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και από το 2019 έως σήμερα είναι γραμματέας της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κόμματος.

Είναι πρόεδρος στην ΑΜΚΕ «WinCancer».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ