Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Την Κυριακή 2/6 ο 2ος ιστορικός – περιβαλλοντικός περίπατος του Δήμου

Το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου (10.30πμ) από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, θα ξεκινήσει ο 2ος ιστορικός Περιβαλλοντικός Περίπατος σε μία διαδρομή «από τον Βορρά στον Νότο και από τον Περικλή στον Μακρυγιάννη».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, όσοι θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση θα γνωρίσουν τα περίφημα Μακρά Τείχη των αρχαίων Αθηνών, τμήμα των οποίων περνούσε και από την πόλη.

Επίσης, θα γίνει ιστορική αναδρομή στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, ενώ θα υπάρξουν ομιλίες για την προσφυγιά των Αθηναίων, πού «πατάει» η οδός Πειραιώς, τι ήταν το «Παμφορείον» και γιατί οι Μοσχατιώτες πρόσφεραν… λουκούμι στους περαστικούς.

Στο πλαίσιο του περιπάτου, οι συμμετέχοντες θα κάνουν στάση στον ιστορικό πυρήνα της πόλης, την πλατεία Μεταμόρφωσης, για να δουν πώς ένας αρχαίος ναός «συνομιλεί» με έναν χριστιανικό και με ποιον τρόπο τα ανασκαφικά ευρήματα αποκαλύπτουν τη ζωή των αρχαίων κατοίκων.

Τέλος, προχωρώντας προς την παραλιακή ζώνη θα γίνει συζήτηση για την προσωπικότητα του στρατηγού Μακρυγιάννη και για το πώς βρέθηκε στην περιοχή στην πιο δύσκολη φάση του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Παράλληλα, όλοι θα ενημερωθούν πώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεωμορφολογίας επηρέασαν το οδικό δίκτυο, την κατοίκηση και τις ασχολίες των κατοίκων, αλλά και πώς προσδιόρισαν εδώ και αιώνες την ονοματοδοσία περιοχών του Δήμου.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Μετά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο πρώτο μας περίπατο, η Αθηνά Χρήστου και η Άννα Μιγάδη σχεδιάζουν και υλοποιούν τον 2ο περίπατο στην πόλη μας. Αυτή την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, ξεκινώντας από τον σταθμό ΗΣΑΠ Μοσχάτου, θα απολαύσουμε μία διαδρομή που θα συνδυάσει ιστορικά στοιχεία και περιβαλλοντικά θέματα, αλλά κυρίως θα μας κάνει να γνωρίσουμε σημαντικά στοιχεία για την πόλη μας και το παρελθόν της. Σας περιμένουμε με χαρά και σε αυτόν τον 2ο περίπατο».

Διαβάστε επίσης: Α. Ευθυμίου: Εποικοδομητική η Ημερίδα για τη διαχείριση συναισθημάτων & καταπολέμησης του φόβου

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ