Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η όπερα “Προμηθέας Δεσμώτης” από 12 Ιουνίου και για 7 μόνο παραστάσεις στο THEATRE OF THE NO

To THEATRE OF THE NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει από τις 12 Ιουνίου την Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης», σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου, βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου. Για 7 μόνο παραστάσεις έως τις 24 Ιουλίου 2024, κάθε Τετάρτη στις 20.00.

Μια μελωδική όπερα, που ακολουθεί την πορεία του Προμηθέα μεταφέροντας στον ακροατή το λυρικό βάθος και την πνευματική ένταση του αρχαίου μύθου. Ο συνθέτης χρησιμοποίησε την παραδοσιακή νεορομαντική αρμονία και αντίστιξη  για να εμπεδώσει το λυρικό ύφος του Αισχύλου.

Ο μύθος του Προμηθέα πάντα επίκαιρος και διδακτικός φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο μπροστά στο δίλημμα της επανάστασης και τον καλεί να αντισταθεί σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1994 και παιζόταν κατά διαστήματα στα γαλλικά μέχρι το 2000. Το 2008 ανέβηκε στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, με πρωταγωνιστές από την όπερα της Νέας Υόρκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman. Στην Ελλάδα, η όπερα έχει παρουσιαστεί σε διάφορες σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.

ΤΗΕΑΤRE OF THE NO: Το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στις 18 Απριλίου 2024 με το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», και στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης, που θα προάγει την καλλιτεχνική καινοτομία, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τον διάλογο εντός της τοπικής και παγκόσμιας κοινότητας. Με ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικών και σύγχρονων έργων, ποίησης,  πειραματικού θεάτρου και μουσικής, επιδιώκει  να προκαλέσει  και να εμπνεύσει το κοινό δημιουργώντας  μεταμορφωτικές εμπειρίες.

Για την σεζόν 2024-2025 το θέατρο θα παρουσιάσει  πέντε όπερες, αναδεικνύοντας νέους και ανερχόμενους συνθέτες όπερας και επιθυμώντας παράλληλα να φέρει το νεανικό κοινό σε επαφή με αυτήν την υπέροχη μορφή τέχνης.

Ταυτότητα Παράστασης:

Συνθέτης: Παναγιώτης Καρούσος

Προμηθέας: Γιώργος Χουσάκος, Βαρύτονος
Iω: Ειρήνη Κώνστα, Σοπράνο
Ωκεανίδα: Hlín Leifsdóttir, Σοπράνο
Ωκεανός – Ερμής: Στέφανος Καλτσής, Τενόρος
Πιάνο: Χριστιάνα Μάνου

Φωτογραφία – Video: Νίκος Παγωνάκης

Social media: Πέτρα Τσέλιου

Παραγωγή: FAIL BETTER PRODUCTIONS

Παραστάσεις

Από 12 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου

Κάθε Τετάρτη: 20.00

*Η παράσταση διεξάγεται στα Αγγλικά.

Διάρκεια: 90’

 

Εισιτήρια: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:  https://www.more.com/music/prometheusbound/

20 εισιτήρια στην ειδική τιμή των 5€ (Απαραίτητη ώρα προσέλευσης 19.00-19.10, στο ταμείο του θεάτρου)

 

THEATRE OF THE NO: Κων/νου Παλαιολόγου 3, Αθήνα

Τηλ: 694 685 1001

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ