Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Ο Δήμος βράβευσε τους μαθητές – πρωταθλητές στην Ανακύκλωση

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ήταν με τις επιδόσεις τους στον τομέα της ανακύκλωσης, αλλά και για την απήχηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής Μοσχάτου- Ταύρου, για τα αποτελέσματα της σχολικής δράσης «Πάμε Ανακύκλωση».

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη και την Πέμπτη, 28 και 30 Μαΐου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις βράβευσης των σχολείων του Δήμου στην πλατεία Αττάλειας στον Ταύρο και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο, για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση».

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο δήμαρχος κος Ανδρέας Ευθυμίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια βίου μάθησης- Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κα Αικατερίνη Καρύδη, ο αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας – Καθαριότητας – Ανακύκλωση κος Αθανάσιος Ντερέκας και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Σχολικού Αθλητισμού, Σχολικών αγώνων, Μαζικού αθλητισμού, Λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων, Πρασίνου, Παιδικών Χαρών Γεώργιος Φελλάς, όπου επικρότησαν τους μαθητές για την εξαιρετική προσπάθειά τους.

Οι αντιδήμαρχοι Καρύδη και Ντερέκας, τιμώντας τους μαθητές για την προσπάθεια τους, παρέδωσαν στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων που πρώτευσαν στη σχολική δράση, έπαινο συμμετοχής, χρηστικό δώρο, καθώς και ένα βραβείο για το σχολείο τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους.

Συγκεκριμένα, 3.529 μαθητές μας από 25 σχολεία συγκέντρωσαν συνολικά 8.601 κιλά από 5 υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και λαμπτήρες).

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 94.609 πόντων επιβράβευσης.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί βλέπουμε ότι οι προσπάθειες που κάνουμε με τα σχολεία μας προκειμένου να εκπαιδευτούν οι μαθητές μας στην περιβαλλοντική σκέψη και στην πρακτική της ανακύκλωσης, όχι μόνο αποδίδουν καρπούς, αλλά έχουμε και εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας που συγκέντρωσαν τα ανακυκλώσιμα υλικά, στους εκπαιδευτικούς τους που στήριξαν την προσπάθειά τους αλλά και στους γονείς τους που συνέδραμαν με τη σειρά τους! Δίνουμε ραντεβού από τώρα για την καινούρια σχολική χρονιά με ακόμα μεγαλύτερους στόχους!»

Διαβάστε επίσης: Έρχονται οι «Αθλοδιακοπές 2024» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ