Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Έκκληση Γ. Χατζηδάκη για την προστασία των νοικοκυριών

Με αφορμή την απόφαση έξωσης σε μονογονεϊκή οικογένεια στην Ηλιούπολη και την κινητοποίηση των κατοίκων για την αποτροπή της,  ο τέως δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης καλεί τη νέα δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους οικονομικά ασθενείς κατοίκους της πόλης.

Ο κ. Χατζηδάκης, που μαζί με μέλη φορέων και κατοίκους της πόλης, ήταν παρών στην έξωση, κατά τη διάρκεια συζήτησης με την οικογένεια ζήτησε δημόσια από τον δήμαρχο κ. Ψυρρόπουλο την επαναφορά του θεσμού της εθελοντικής ομάδας νομικής προστασίας που είχε θεσπιστεί επί των ημερών του.

Η συγκεκριμένη ομάδα απαρτιζόταν από επιστήμονες που συνέδραμαν καθοριστικά στην προστασία της πρώτης κατοικίας αρκετών συμπολιτών μας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα τα προηγούμενα 4 χρόνια.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα νομικής προστασίας που ξεκινήσαμε το 2022 και έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες συμπολίτες μας να διαφυλάξουν την πρώτη κατοικία τους, είτε με ευνοϊκές ρυθμίσεις, είτε με δικαστικές αποφάσεις. Ο Δήμος μας έχει υποχρέωση να στηρίξει έμπρακτα τους ευάλωτους συμπολίτες μας που πλήττονται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε μια περίοδο έντονης στεγαστικής κρίσης».

Διαβάστε επίσης: Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί ο ΝΟΚ

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ