Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνω από 20 σπασμένα ηλεκτρικά ποδήλατα σε εβδομαδιαία βάση – Ξεκινούν πρόστιμα

Τα χρησιμοποιούν, τα σπάνε και μετά τα παρατάνε…

Ο λόγος για τα ηλεκτρικά ποδήλατα που έχει θέσει στη διάθεση των κατοίκων ο Δήμος Ηλιούπολης.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι αρκετά ποδήλατα, μετά τη χρήση τους, δεν επιστρέφονται στο σημείο απ’ όπου παραλήφθηκαν. Αντιθέτως, εντοπίζονται ξεχαρβαλωμένα και παρατημένα σε άσχετα σημεία της πόλης, σε βαθμό που έχουν αρχίσει οι διαμαρτυρίες πολιτών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψέγουν την δημοτική Αρχή ότι «πέταξε λεφτά»…

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Στάθη Ψυρρόπουλο, ο οποίος κάνει έκκληση προς τους κατοίκους να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα με προσοχή και να τα παραδίδουν όπως τα παρέλαβαν, κάθε εβδομάδα περισσότερα από 20 δίκυκλα καταλήγουν για επισκευή.

«Κάθε βράδυ σταματάω και κάνω παρατηρήσεις για τη σωστή και ενδεδειγμένη χρήση τους, καθώς βλέπω να αναρριχώνται πάνω σε ένα ποδήλατο δύο και τρία άτομα. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μαζεύουμε πεσμένα και παρατημένα, χωρίς αλυσίδες και πετάλια σε πάρκα, στους δρόμους, σε κάθε γωνία της πόλης. Δεν μπορούμε δυστυχώς να βάλουμε πίσω από κάθε ποδήλατο και έναν δημοτικό αστυνόμο ή να βγαίνει όλη η δημοτική Αρχή για συστάσεις. Γι’ αυτό κάνω έκκληση σε όλους να μην καταστρέφουν τη δημοτική περιουσία», τονίζει.

Ύστατη παράκληση πριν τα πρόστιμα

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι προσεχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα επιβάλουν πρόστιμο σε όλους όσοι καταστρέφουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου. «Είναι μια τελευταία σύσταση πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία των προστίμων, πράγμα που δεν θέλουμε, αλλά αναγκαζόμαστε, καθώς κάθε εβδομάδα φτιάχνουμε πάνω από 20 κατεστραμμένα ποδήλατα», είπε και πρόσθεσε: «Το ποδήλατο συμβολίζει την αγάπη για το περιβάλλον, την υγεία και την ψυχική γαλήνη. Δεν μπορεί να συμβολίζει για κάποιους ένα μέσο για να ξεσπάσουν και να καταστρέψουν».

Διαβάστε επίσης: Πορτοκαλί έως την Τετάρτη το Δημαρχιακό Μέγαρο

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ