Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η Χριστιανική Δημοκρατία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου του 2024, η Χριστιανική Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Χριστιανική Δημοκρατία δεν κατόρθωσε να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές για εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους, αν και έχει μελετήσει την οργάνωση και τις ουσιαστικές επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ο.Κ./Ε.Κ.) αλλά και τη δράση της όσο ελάχιστοι από τους υποψήφιους των κομμάτων που συμμετέχουν ή και τα ίδια τα κόμματα.

Έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις, έχει δημοσιεύσει διαχρονικά πλήθος άρθρων με στοιχεία, έχει οργανώσει επιστημονικές Συνδιασκέψεις και διαδικτυακές συζητήσεις, ώστε σε πολύ μεγάλο βαθμό να έχει τεκμηριωμένες θέσεις για τη λειτουργία και την ωφελιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την Ελλάδα και την παγκόσμια Δικαιοσύνη και Ειρήνη.

Η Χριστιανική Δημοκρατία έχει έντονα κριτική στάση έναντι της Ε. Ένωσης, για την ιστορική της πορεία, τις παθογένειές της και τους κοινωνικά αμφίβολους σκοπούς της. Έχει προτείνει στη Διακήρυξή της ότι οι ευρωβουλευτές οφείλουν να αγωνιστούν σε τρία επίπεδα:

–      Να προτείνουν και να βελτιώσουν τους θεσμούς της Ε.Ε. υπέρ των λαών και όχι της ολιγαρχίας του πλούτου.

–      Να καταγγέλλουν τους ψηφισμένους κανόνες και τα ψηφίσματα, που βλάπτουν την Ελλάδα και άλλες χώρες, ώστε να γίνουν ανάχωμα κατά της αδικίας, αντίσταση στην επικράτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

–      Να αγωνίζονται, τέλος, υπέρ μιας μακροχρόνιας πολιτικής δικαιοσύνης υπέρ του Ελληνικού λαού και απελευθέρωσης από ειδικές εξαρτήσεις, που επιβάλλει η Ε. Ένωση, απομειώνοντας η ίδια τη λαϊκή κυριαρχία των Ελλήνων. Απώτερος σκοπός αυτού του αγώνα είναι η συσπείρωση όλων των φιλολαϊκών δυνάμεων της Ευρ. Ένωσης για το σχηματισμό μιας νέας, δίκαιης Ευρώπης από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια, για την υπέρβαση της ενδοευρωπαϊκής διαίρεσης, των κεκαλυμμένων εθνικισμών των ισχυρών, την επικράτηση της ειρήνης και την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας. Για να δίνουν οι κυβερνήσεις λόγο αποκλειστικά στους λαούς που τις εκλέγουν και όχι σε ανεξέλεγκτους γραφειοκράτες.

Οι παραπάνω προτάσεις της Χρ. Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, ταυτόσημη με την Ευρώπη, όπως συχνά αναφέρουν ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και άλλοι πολιτικοί. Ούτε υπηρετεί την  Ειρήνη. Το φιλειρηνικό προσωπείο απέβαλε η ΕΟΚ/ΕΕ με το ρόλο που έπαιξε στο ξέσπασμα του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Ήδη, εμπλέκεται όλο και πιο στενά στον πόλεμο της Ουκρανίας, επιδιώκει να μετατρέψει την οικονομία της σε πολεμική, εργάζεται στην κατεύθυνση της αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη.

Επίσης, άλλο είναι οι οραματισμοί μεγάλων φιλοσόφων και πολιτικών για μια ενωμένη, δίκαιη και ειρηνική Ευρώπη και άλλο οι οικονομικές επιδιώξεις της Ε.Ε. υπέρ της ολιγαρχίας του πλούτου. Εξάλλου, η Χριστιανική Δημοκρατία στις Διακηρύξεις και στα άρθρα της δεν εντοπίζει τις σχέσεις της Ελλάδας με τα άλλα κράτη της Ε.Ε. μόνο στον οικονομικό τομέα, που είναι αποδεδειγμένα εις βάρος της.

Πέραν της Οικονομίας και στους τομείς της Ιστορίας, της Παιδείας, των Παραδόσεων, των εθίμων, της Θρησκείας (Ορθοδοξίας), αλλά και της φυσικής ιδιοσυστασίας του περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και σε χώρες της «Δύσης», ώστε απαιτείται ιδιαίτερη μελέτη των πολιτιστικών και άλλων σχέσεων μεταξύ των λαών και ανάλογη πολιτική, που σέβεται τις ιδιομορφίες και τις ελεύθερες αλληλεπιδράσεις. Δεν πρέπει να «χάσκουμε» προς ο,τιδήποτε δυτικό ούτε να έχουμε άγονες εχθρικές προκαταλήψεις προς τη «Δύση», τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αλλά να είμαστε ανοικτοί σε όσα θετικά έργα του πολιτισμού και της κουλτούρας υπάρχουν σε οποιαδήποτε χώρα και ειρηνικοί αλλά κριτικοί στις πολιτικές των Λαών. Οδηγός η αλήθεια, σκοπός η δικαιοσύνη.

Η Χριστιανική Δημοκρατία ήταν παρούσα στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, μετέχοντας στον συνασπισμό «Πολιτική Πρωτοβουλία», με στόχο να καταγραφεί πολιτικά η αμφισβήτηση αυτής της καταστροφικής πορείας της Ελλάδας και των άλλων λαών στα πλαίσια του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου που υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 9ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Στη Χριστιανική Δημοκρατία τα βασικά κριτήριά μας είναι τόσο η ιδεολογία του κόμματος, όσο και το ήθος και η δημοκρατικότητα του υποψηφίου.

Στις ερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, κατά τις οποίες δεν είναι εφικτή η παρουσία μας, καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να μη ψηφίσουν κόμματα και υποψήφιους που ψήφισαν και εφάρμοσαν Μνημόνια και να επιλέξουν συνδυασμούς και υποψηφίους με πρόγραμμα όσο γίνεται πιο κοντινό στις πιο κάτω κατευθύνσεις:

-Του σεβασμού προς την ορθόδοξη χριστιανική μας Παράδοση.

-Της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας δικαιωμάτων και της κοινωνικής αλληλεγγύης, με την κατάργηση των συνεπειών των μνημονίων και την αποκατάσταση των αδικιών.

-Της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας από τις ιμπεριαλιστικές απειλές.

-Της ολοκληρωμένης λειτουργίας της Δημοκρατίας και της αποκατάστασης της στοιχειώδους, έστω, λειτουργίας του Κράτους Δικαίου και της απόκρουσης κάθε δικτατορικής τάσης.

-Της διασφάλισης της παγκόσμιας ειρήνης, με καταδίκη της επαπειλούμενης φιλοπόλεμης μετάλλαξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και της Ισραηλινής επιδρομής στη Γάζα. Με την Ελλάδα να λειτουργεί ως ειρηνοποιός και όχι ως εμπλεκόμενο μέρος.

Της ανθρωπιστικής συμπεριφοράς έναντι των μεταναστών σε συνδυασμό με την υπεύθυνη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την αποτροπή της μετατροπής της χώρας σε αποθήκη ψυχών. Δε νοούνται άλλες ανθρωπιστικές καταστροφές λόγω ραγιαδισμού έναντι των Ευρωπαίων εταίρων μας.

-Της υπεύθυνης και κριτικής στάσης έναντι της Ε.Ε.

Η σταυροδοσία δίνει το περιθώριο να επιλεγούν υποψήφιοι με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Δημοκρατικό ήθος, ανθρωπιστική παιδεία, μακριά από τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.
  • Έντιμη πατριωτική στάση, με αγάπη στην πατρίδα χωρίς εθνικιστικό και εθνοφυλετικό μίσος και στόχευση κατηγοριών συνανθρώπων μας ούτε εθνομηδενιστικό μίσος για την πατρίδα.
  • Σεβασμό στην ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς υποκριτική ορθόδοξη πίστη.
  • Συμμετοχή στους αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη με σεβασμό στη δημοκρατία και στην ελευθερία του ανθρώπου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ