Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ενεργειακή αναβάθμιση σε 7 σχολικά κτίρια

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΧΜ-ΕΟΧ 2014-2021 με τίτλο «GR-Energy» και διαχειριστή προγράμματος το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και απολογισμός του έργου στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, και στη συνέχεια επίσκεψη – ξενάγηση στα σχολικά κτίρια του Δήμου στα οποία πραγματοποιήθηκαν καινοτόμες παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος «GR-Energy», Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υλοποίησε επιτυχώς ενεργειακή αναβάθμιση σε 7 σχολικά κτίρια, με παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν μόνωση κτιρίων, φωτισμό LED, αντλίες θερμότητας, και φωτοβολταϊκά συστήματα.

Στην παρουσίαση έγινε διεξοδική συζήτηση με στελέχη του Δήμου για το ομαλό κλείσιμο της πράξης. Μετά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε κτίρια του Δήμου που αναβαθμίστηκαν με καινοτόμες τεχνολογίες από το Πρόγραμμα Gr-Energy.

Οι συμμετέχοντες ήταν από το FMO οι η Camilla Langsholt και ο Steiner Matthiansson, από την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, η Δρ. Μαρία Φολά (Υπεύθυνη για τα EEΑ Grants σε Ελλάδα και Κύπρο) και από το ΚΑΠΕ, ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Κωνσταντίνος Πατλιτζιάνας και Πέτρος Τζάος, στέλεχος της ομάδας έργου. Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Μαρία Τσαρμποπούλου.

Διαβάστε επίσης: Η Astir Marina Βουλιαγμένης άνοιξε και επίσημα τις πύλες της – Γρ. Κωνσταντέλλος: «Δικαιωθήκαμε»

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ