Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Σε “πρωτεύουσα” του ποδηλάτου μετατρέπεται η πόλη

Σταθερά βήματα προς την βιώσιμη αστική κινητικότητα πραγματοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας, που σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου γίνεται η «πρωτεύουσα του ποδηλάτου.

Ο δήμαρχος της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, παρουσίασε τον ποδηλατόδρομο, μήκους 3,5 χιλιομέτρων που μαζί με τις διακλαδώσεις που θα γίνουν προς την παραλία θα ξεπεράσει τα 5,5 χιλιόμετρα, προσφέροντας στους δημότες και τους επισκέπτες τη δυνατότητα μίας μεγάλης βόλτας δίπλα στη θάλασσα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπανικολάου αναφέρει σχετικά: «Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα και στη Γλυφάδα μας κάνουμε ορθοπεταλιά για να γίνουμε σύντομα η “πρωτεύουσα” του ποδηλάτου!

Εξηγούμαι αμέσως: Ήδη έχουμε ολοκληρώσει και είναι στη διάθεση κάθε ποδηλάτη μία σύγχρονη, ασφαλής και πανέμορφη διαδρομή, δίπλα στην παραλία μας. Το έργο έγινε στο πλαίσιο της ανάπλασης όλου του παραλιακού μας μετώπου, με τρόπο ήπιο και βιώσιμο.

Ο ποδηλατόδρομος αυτός έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα και με τις διακλαδώσεις στους βραχίονες προς τη θάλασσα και στις μαρίνες θα ξεπεράσει τα 5,5 χιλιόμετρα.

Θα συνδεθεί δε και με την πόλη, πάνω από την παραλιακή και την Βουλιαγμένης.

Σύντομα θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο, πάνω στο οποίο δουλεύουμε ακατάπαυστα.

Η βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι σταθερά στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική και φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα!»

Διαβάστε επίσης: Ενθουσιασμένος ο Cory Lee με τα SeaTrac της Γλυφάδας

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ