Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πρόεδρος του ΕλΔΑΠ εξελέγη ο Γιάννης Κωνσταντάτος – Στον ΣΠΑΥ αναλαμβάνει ο Ισ. Μάδης

Την παραίτησή του από την προεδρία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος αναλαμβάνει το «τιμόνι» του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (ΕλΔΑΠ). Τη θέση του στον ΣΠΑΥ παίρνει ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση του ΕλΔΑΠ εξέλεξε το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου το οποίο αποτελείται από τους:

1. Γιάννη Κωνσταντάτο, δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης (Πρόεδρος)
2. Ισίδωρο Μάδη, δήμαρχο Παιανίας
3. Ανδρέα Στεργίου, δήμαρχο Αργιθέας – (Αντιπρόεδρος)
4. Γιάννη Ζαμπούκη, δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
5. Παρασκευά Παπαγεωργίου, δήμαρχο Ανατολικής Σάμου
6. Θεόφιλο Μιχαλάτο, δήμαρχο Αργοστολίου
7. Αναστάσιο Χρόνη, δήμαρχο Επιδαύρου
8. Αθανάσιο Ζεκεντέ, δήμαρχο Λοκρών
9. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
10. Γιάννη Μαλανδράκη, δήμαρχος Πλατανιά
11. Ιωάννη Μαλλίνη, δήμαρχο Σιθωνίας

Ακολουθεί η δήλωση του Γιάννη Κωνσταντάτου:

«Ένας κύκλος έκλεισε (ΣΠΑΥ) …..

Ένας νέος οραματικός κύκλος ανοίγει (ΕλΔΑΠ)

Όταν το 2019, κλήθηκα από τους συναδέλφους μου δημάρχους να αναλάβω την προεδρία του απαξιωμένου, τότε, Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), είπα ότι θα αναλάβω την ευθύνη να τον αναγεννήσουμε και εξήγγειλα στην πρώτη συνεδρίαση που κάναμε στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης, τους 5 πυλώνες ανάπτυξης και εξέλιξης του Συνδέσμου με στόχο να αναγεννηθεί ο ίδιος και να υπερασπιστούμε το βουνό μας.

Ο,τι εξήγγειλα τότε και ό,τι δεσμεύτηκα, απέναντι στους Δήμους – Μέλη, στις Εθελοντικές Οργανώσεις και στο λαό που ζει και αναπνέει πέριξ του Υμηττού, το πράξαμε στο ακέραιο! Με πολύ μεράκι, κόπο και δουλειά. Υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα άνω των 10 εκ. ευρώ και ο Υμηττός απέκτησε θωράκιση, εξοπλισμό, το ίδιο και οι εθελοντικές του ομάδες και το εξίσου σημαντικό; Αποτελεί πλέον πρότυπο λειτουργίας στην πυροπροστασία, δασοφύλαξη και πολιτική προστασία, ο ΣΠΑΥ για όλη την χώρα, για όλη την Αυτοδιοίκηση.

Είχα εξαγγείλει επίσης, κατά τη δεύτερη επανεκλογή μου το 2021, ότι όταν ολοκληρωθεί και το μεγάλο μου όνειρο που είναι η δημιουργία του Πρότυπου Αυτοδιοικητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, μαζί με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ, εγώ θα έχω ολοκληρώσει πλέον τον κύκλο μου και θα πρέπει να συνεχίσουν άλλοι συνάδελφοι. Καθένας πρέπει να παραδίδει την σκυτάλη στον επόμενο όταν έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον του όπως το έκανα εγώ.

Ταυτόχρονα όμως, η τεράστια επιτυχία του ΣΠΑΥ, η εμβέλεια του και η ανάγκη πολλών Δήμων να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και η επιθυμία μας να τους βοηθήσουμε, γέννησε μέσα από το Forum του ΣΠΑΥ, μέσα από τα σπλάχνα του, το ΕλΔΑΠ.

Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, με αποφάσεις 120 και πλέον Δημοτικών Συμβουλίων, με ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, το ΕλΔΑΠ πραγματοποίησε την πρώτη του Γενική Συνέλευση, και κατά τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού του Συμβουλίου, με ανέδειξε Πρόεδρο.

Το φιλόδοξο σχέδιο που έχω εξαγγείλει για το ΕλΔΑΠ όπως η διαχείριση της βιομάζας, των ρύπων αλλά και ένα πλαίσιο – πρόταση προς την Κυβέρνηση που αφορά όλους τους Δήμους – Μέλη προκειμένου να θωρακιστούν στα πρότυπα του ΣΠΑΥ για την πολιτική τους προστασία, μου επιβάλλει τον χρόνο που διαθέτω να τον αφιερώσω εξολοκλήρου στο νέο αυτό ιερό στόχο.

Ο Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας που θα συνεχίσει στην Προεδρία του ΣΠΑΥ είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί αντάξια και θα προσφέρει πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Προσωπικά, θα σταθώ στο πλευρό του, απλός στρατιώτης, γιατί η αγάπη μου για τον Υμηττό δεν καθορίζεται από αξιώματα, αλλά είναι σχέση ψυχής.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εθελοντικές ομάδες του Υμηττού, τους συναδέλφους δημάρχους που για 3 θητείες με εξέλεξαν στην Προεδρία του Συνδέσμου και πετύχαμε τόσα μαζί.

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυνατός και ενωμένος το σπουδαίο του έργο!

Μια νέα ημέρα όμως ξημερώνει, με 138 Δήμους για το ΕλΔΑΠ με όσα εξαγγείλαμε και με το πρώτο μου ταξίδι που ξεκινά από τα Μετέωρα και το Βελβεντό!».

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Κωνσταντάτος στην «Α»: «Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατοί»

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ