Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Ψήφισμα του ΔΣ για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Την άμεση παύση της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα ζητεί με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή αιχμαλώτων και προσφύγων.

Ακολουθεί το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

• Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις πράξεις βίας που γίνονται στην Γάζα και ζητά το άμεσο σταμάτημα της επίθεσης του Ισραήλ.

• Καταδικάζει τον αποκλεισμό της Γάζας από τρόφιμα, νερό, φάρμακα και ενέργεια προκαλώντας το θάνατο παιδιών, γυναικών, γερόντων, ενός ολόκληρου λαού.

• Απαιτεί να σταματήσει τώρα η γενοκτονία. Τα εγκλήματα πολέμου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν άμυνα στην επίσης καταδικαστέα προβοκατόρικη πράξη της Χαμάς, εφαρμόζοντας τακτική συλλογικής ευθύνης.

• Όλα τα έθνη πρέπει να ταχθούν με το πλευρό της Ειρήνης και να εμποδίσουν την Ισραηλινή επιθετικότητα και να συνταχθούν με την έκκληση του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.

• Ζητάμε την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Διεθνή Κοινότητα και την Ελληνική Κυβέρνηση όπως έχουν κάνει πολλές χώρες του κόσμου και της Δύσης και να πάψει η Ισραηλινή κατοχή τόσο στη Γάζα όσο και η τρομοκρατία που ασκεί στην Δυτική Όχθη.

• Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποκατάσταση της ειρήνης , την επιστροφή αιχμαλώτων και προσφύγων και να μην παρέχονται διευκολύνσεις σε επιθετικές ενέργειες του κράτους του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Οι ΗΠΑ καλούν τον ΟΗΕ να υποστηρίξει την πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση πυρός

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ