Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ασφάλεια στους δρόμους και διατήρησης της ιστορίας της πόλης, θέλουν οι μαθητές – Διάλογος με τον δήμαρχο

Η ασφάλεια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, η καθαριότητα, η ηχορύπανση που προκαλείται από συναυλίες στο Σκοπευτήριο, αλλά και η κατεδάφιση παλιών ιστορικών σπιτιών της πόλης, είναι ορισμένα ζητήματα που έθεσαν στον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, οι μαθητές του 1ου τμήματος της 6ης τάξης (ΣΤ΄1) του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τον δάσκαλό τους, Χρήστο Πατσιούρα, παρέδωσαν στον δήμαρχο επιστολή με προβλήματα που έχουν εντοπίσει και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, «ο πιο δημιουργικός διάλογος που έχω κάνει», παραδέχθηκε ο δήμαρχος, ο οποίος τους συνεχάρη για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα δρώμενα της πόλης. «Μόνο έτσι επιβάλλονται λύσεις και όχι με την αδιαφορία», τους είπε.

Ο κ. Σταμέλος, αναφερόμενος στο κείμενο της επιστολής και στα ζητήματα που τίθενται, χαρακτήρισε πολύ εύστοχες τις παρατηρήσεις αλλά και τις προτάσεις των μαθητών.

Στη συνέχεια, και για πάνω από μισή ώρα, ο δήμαρχος Καισαριανής απάντησε σε ένα προς ένα τα ζητήματα που έθεσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, ενώ είχε και ένα «ζωντανό» διάλογο μαζί τους.

Διαβάσεις και πινακίδες έξω από σχολεία

Στο κείμενο που παρέδωσαν οι μαθητές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν όταν διασχίζουν κεντρικούς δρόμους της πόλης, και προτείνουν να ξαναβαφτούν οι διαβάσεις με έντονο χρώμα, να τοποθετηθούν πινακίδες όπου υπάρχει σχολείο και να οριστούν σχολικοί τροχονόμοι.

Επίσης, θέτουν το ζήτημα των πεζοδρομίων, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι επικίνδυνα (με σπασμένες πλάκες, λακκούβες και χωρίς ράμπες αναπήρων), ενώ έχουν μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Το τελευταίο αλλά εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που θίγουν οι μαθητές είναι η κατεδάφιση ιστορικών σπιτιών της πόλης και η αδιαφορία που υπάρχει για τα ιστορικά μνημεία. «Θα θέλαμε να διατηρηθούν και να συντηρούνται γιατί αποτελούν κομμάτι από την ιστορία της πόλης μας», σημειώνουν.

Στη συνάντηση παραβρίσκονταν ακόμη η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας Παιδείας και Πολιτισμού Κανέλλα Γεωργοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλλα Σαρρηπαναγιώτου και Κώστας Γαβριλάκης.

Ακολουθεί η επιστολή των μαθητών.

Διαβάστε επίσης: Επιτυχές το 1ο Αντιναρκωτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Ειδήσεις από την Καισαριανή και τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ