Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Από 12-19/6 η Έκθεση “Μικρό Μουσείο 16” του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου

Για 16η χρονιά ο Δήμος Ζωγράφου φιλοξενεί στο Δημοτικό Εργαστήριο Ζωγραφικής, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου την έκθεση «Μικρό Μουσείο 16». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19.30.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περί τα 100 έργα σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, τα οποία δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του σπουδαστικού έτους 2023-2024,

Για τη δημιουργία των έργων χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα υλικά (σκόνες με κόλλα, τέμπερες, ακρυλικά, παστέλ, χρωματιστά μολύβια, ακουαρέλα, μελάνι, μολύβι και κάρβουνο) επάνω σε μουσαμά, χαρτί και χαρτόνι.

Η δουλειά του Εργαστηρίου κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές στην επαφή τους με τη μεγάλη παράδοση της ζωγραφικής. Πρόκειται για μελέτες –σχέδια και χρώματα– πάνω σε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, που διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο πανόραμα κάθε χρονιά. Στη δεύτερη κατεύθυνση οι σπουδαστές, μετά την άσκησή τους στην προηγούμενη πρακτική, επιχειρούν να συνθέσουν έργα απευθείας από τον τρισδιάστατο κόσμο, συνθέσεις και μοντέλο.

Διάρκεια έκθεσης: 12-29 Ιουνίου 2024

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 9.00-16.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε επίσης: Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο λόγω ζέστης

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ