Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Στ. Μαμαλάκης: «Προτεραιότητα μας 365 ημέρες το χρόνο η προστασία του περιβάλλοντος»

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, γιόρτασε ο δήμος Αγίου Δημητρίου της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων: “Είναι ώρα να κάνουμε τις γειτονιές μας πράσινες», η δημοτική Αρχή υλοποίησε δράσεις καθαρισμού, δεντροφύτεση σε διάφορα σημεία της πόλης, ενημερώσεις ανακύκλωσης, καθώς και ενημέρωση για την υγιεινή του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Στις δράσεις συμμετείχαν μαθητές των δημοτικών σχολείων 11ου, 13ου, 15ου και 21ου, πρόσκοποι, εθελοντές και δημότες.

Ο δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης, ο οποίος βρέθηκε στα σημεία των δράσεων, αφού ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Κώστα Κυριακάκη, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θερμή ανταπόκριση και το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των εθελοντών και των ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Παρόντες στα σημεία που υλοποιήθηκαν εκδηλώσεις ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Σταυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Εποπτείας της Πόλης, Γιώργος Ταμπακόπουλος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Αλέκα Γιαννοπούλου.

Οι δράσεις περιλάμβαναν:
• Καθαρισμό του ρέματος Πικροδάφνης
• Δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων
• Ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Παράλληλα, μοιράστηκαν γλαστράκια με φυτά, ενώ έγιναν δραστηριότητες για τους μαθητές και προσφέρθηκαν ανακυκλώσιμα μικρά φαράσια συλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς.

Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ενεργή συμμετοχή των μαθητών και συνολικά των πολιτών στις σημερινές δράσεις. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και οφείλουμε να εργαζόμαστε 365 ημέρες το χρόνο για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας! Η προστασία του απαιτεί συναντίληψη και συνέργειες. Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα. Στους λίγους μήνες της θητείας μας, αναλάβαμε ήδη πρωτοβουλία για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης και Προστασίας του Ρέματος Πικροδάφνης με τη δημιουργία παραρεμάτιου γραμμικού πάρκου. Παράλληλα δρομολογήσαμε τη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (στον Ασύρματο) και σχεδιάζουμε την υλοποίηση έργων που θα βελτιώνουν τη ζωή μας και θα προάγουν το περιβάλλον».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κώστας Κυριακάκης, τόνισε: “Στόχος μας είναι η διαρκής ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος. Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια αφορμή για να υπενθυμίσουμε την ευθύνη μας απέναντι στον πλανήτη μας και να αναλάβουμε δράση για την προστασία του. Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών, εθελοντών και πολιτών επιβεβαιώνει την ανάγκη, λόγω και της κλιματικής κρίσης να μπει το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της αειφορίας».

Διαβάστε επίσης: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Πάρκο στον Ασύρματο

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ