Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η καθιέρωση του “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΗΘΟΥΣ – ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ” ξανά στην επικαιρότητα

Ο Καθηγητής Σεισμολογίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη “ΝΙΚΗ” Άκης Τσελέντης προχώρησε στην ενεργοποίηση μιας πρότασης που είχε καταρχήν δεχτεί η ΚΟΜΙΣΙΟΝ το 2006, αλλά αφέθηκε να ξεχαστεί με Ελληνική υπευθυνότητα: Ο τότε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο είχε τοποθετηθεί θετικά για την καθιέρωση της  απονομής του “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΗΘΟΥΣ -ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ”  στον καλύτερο Ευρωπαίο αθλητή της χρονιάς.

Το Βραβείο αυτό που θα αποτελούσε την ύψιστη διάκριση που θα  απένειμαν τα Όργανα της ΕΕ στον καλύτερο σε επιδόσεις και συμπεριφορά αθλητή τής ΕΕ και θα έφερε το όνομα του μεγαλύτερου Ευρωπαίου  καλαθοσφαιριστή, του Νίκου Γκάλη, ο οποίος έχει περιληφθεί και στο Πάνθεον των μεγαλύτερων παικτών του πλανήτη, στο αμερικανικό “HALL OF FAME”.

Δυστυχώς τότε η Ελλάδα  δεν απέστειλε τη σχετική επιστολή στον κ. Μπαρόζο με την οποία θα στήριζε την πρόταση αυτή και έτσι  η πρόταση ξεχάστηκε, αλλά τώρα ο Άκης ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ την επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση, ώστε να  ενεργοποιηθούν κυβέρνηση και Ομοσπονδία και να τιμηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο το Ελληνικό μπάσκετ που τόσες διακρίσεις εξακολουθεί να μας χαρίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ