Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Για τη γυναικεία ανισοτιμία μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Σκαλούμπακα

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Ηλιούπολης, Δάφνης, Υμηττού, με θέμα: «Με δυνατό ΚΚΕ σπάμε τα δεσμά της ΕΕ. Σπάμε τον “φαύλο κύκλο” της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας».

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, υποψήφια ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Ξεκινώντας κάλεσε τις γυναίκες και τον λαό σε πλατιά ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές «να πάνε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και να δώσουν αποφασιστική απάντηση, σ’ όλους αυτούς που μπροστά στις ευρωεκλογές προσπαθούν για ακόμα μία φορά να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους με ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς».

Επίσης, ζήτησε να απαντήσουν στο μόνο πραγματικό δίλημμα για τις γυναίκες που θέτει το ΚΚΕ.

«Θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας στην κυβέρνηση και στα κόμματα που ευθύνονται για το υποβάθμιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας να αναβαθμιστούν για να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την επόμενη μέρα στο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει ένταση της εκμετάλλευσης, δυσβάσταχτα βάρη και χρέη στις πλάτες μας, καθώς και ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο, για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας;

Ή θα δυναμώσουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής της που στηρίζουν κυβερνήσεις και κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της στηρίζοντας το ΚΚΕ τη μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τα κοινοβούλια και θα αντεπιτεθούμε δυναμώνοντας τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες», ρώτησε η κυρία Σκαλούμπακα.

Αναφέρθηκε στην «ισότητα» των γυναικών που προβάλει η ΕΕ που οδηγεί στην κατάργηση δικαιωμάτων των γυναικών «Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις», σημείωσε, «μετατρέπουν λοιπόν την «ισότητα» σε μοχλό πίεσης, σε πολιορκητικό κριό, προκειμένου να ισοπεδώσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά και να πείσουν τις γυναίκες να συναινέσουν σ’ αυτή την πολιτική. Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι στην κοινωνία της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, των ταξικών διαχωρισμών και των διακρίσεων, όπως είναι η κοινωνία στη χώρα μας και σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, η “ισότητα” στο νόμο σημαίνει ανισοτιμία στην πραγματική ζωή. Πίσω από κάθε αδικία και κάθε μορφή της γυναικείας ανισοτιμίας βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, οι Οδηγίες, οι Κανονισμοί, οι Συνθήκες που ψηφίζουν στις Βρυξέλλες και μετά γίνονται νόμοι στη χώρα μας».

Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στην αγωνία των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών τους και τις αιτίες που οδηγούν στη βία που έχει ενταθεί στους ανήλικους «Η πολιτική της ΕΕ γεννάει την αγωνία στις μανάδες που βλέπουν να θυσιάζεται η μόρφωση των παιδιών τους σε όλα όσα απαιτούν αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και που καταλαβαίνουν ότι αυτό το σχολείο δεν καλλιεργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες, δεν δίνει την πραγματική γνώση για τους κανόνες της φύσης και της κοινωνίας, αλλά χτίζει τη Εκπαίδευση της ημιμάθειας και των δεξιοτήτων, της κατηγοριοποίησης, του ανταγωνισμού και των αποκλεισμών. Ένα σχολείο που οι αρχές και οι αξίες που μαθαίνουν τα παιδιά καλλιεργούν τη λογική “να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου”. Αυτή η πολιτική θυσιάζει τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας και τις ρίχνει στις δικές μας πλάτες ως ατομική ευθύνη. Γι’ αυτό λείπουν χιλιάδες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από τα σχολεία που χρειάζονται για να στηρίξουν τα παιδιά μας. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένα μέτρο εμπλουτισμού του σχολείου με δραστηριότητες πολιτισμού και αθλητισμού. Γι’ αυτό τα σχολεία, με βάση και τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, αντί να συμβάλλουν στην άμβλυνση των φαινομένων της ενδοσχολικής βίας θα οδηγούν μεγάλο μέρος των παιδιών μας στην περιθωριοποίηση».

Η κυρία Σκαλούμπακα αποκάλυψε τον ρόλο των λόμπι στη διαμόρφωση των πολιτικών που κάνουν τον λαό να ματώνει καθημερινά. «Στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο κατοικοεδρεύουν και διατηρούν καλοπληρωμένα επιτελεία όλοι αυτοί που συνδιαμορφώνουν αντιλαϊκά εκτρώματα που υπερψηφίζονται με μεγάλες πλειοψηφίες σε κλίμα συναίνεσης. Εκεί διατηρείται ένας “στρατός” από 50.000 λομπίστες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και παρατρεχάμενες ΜΚΟ. Σε κάθε κανονισμό κι οδηγία από κάτω υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με το ποια λόμπι έβαλαν την υπογραφή τους καθορίζοντας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια τα συμφέροντα τους σε 27 αγορές πάντα σε βάρος των λαών που πληρώνουν τη λυπητερή της ακρίβειας, της εργασιακής γαλέρας, της εξαθλίωσης. Πρόκειται λοιπόν για την ΕΕ των μονοπωλίων και όχι των λαών. Κανένα κόμμα εκτός από το ΚΚΕ δεν αμφισβητεί την εξουσία των ομίλων και τα λόμπι τους. Σε εκείνη την ψηφοφορία που μόνο οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν το ψήφισμα για τα λόμπι που επικυρώνει ότι “αποτελούν συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας” αποτυπώθηκαν οι δύο κόσμοι».

Τόνισε ότι κάθε παραπάνω βουλευτής που θα εκλέξει το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι στήριγμα του λαού για την επόμενη μέρα «Ο πραγματικός συσχετισμός λοιπόν δεν είναι 703 και οι 2-3 και παραπάνω ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Είναι πάνω από όλα οι αποφασισμένοι λαοί στον δρόμο για τα συμφέροντά τους που μπορούν να ανατρέψουν και να αχρηστεύσουν, να βάλουν εμπόδια σε ό,τι κι αν αποφάσισαν σε ευρωβουλή και βουλή. Εκεί στο δρόμο του αγώνα κρίνονται τα πάντα».

Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Φωτεινή Σαββατιανού που απέσπασε τα χειροκροτήματα των συμμετεχόντων που τραγούδησαν και μαζί της τραγούδια της ελπίδας και του αγώνα.

Ειδήσεις από την Πολιτική στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ