Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΚΚΕ: Δύναμη στη δύναμη του λαού

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Γράφει o Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΚΕ, πρ. Πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Τακτικό Μέλος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών.

 

Aπέναντι στην πολιτική συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, που συστηματικά εμπεδώνουν την εμπορευματοποίηση κάθε πλευράς του συλλογικού κοινωνικού μας βίου και των οποίων η αντιπαράθεση είναι κίβδηλη όσο και προσχηματική, το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή, δημιουργώντας ουσιαστικά ρήγματα στην κυρίαρχη ευρωενωσιακή και ευρωατλαντική πολιτική των συναινέσεων και των μονόδρομων.

Η πάλη αυτή έχει ευδιάκριτα αποτυπωθεί αφενός στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, αφετέρου στις μεγάλες σε ένταση και διάρκεια λαϊκές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας πως η πολιτική των ευρωενωσιακών και ευρωατλαντικών «μονόδρομων» γίνεται καθημερινά όλο και πιο επικίνδυνη για τις ανάγκες και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Καθώς δε οι ευρωενωσιακές πολιτικές κυβέρνησης και αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων ενισχύουν παραπέρα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, των κατασκευών, του αγροτοδιατροφικού τομέα κ.ο.κ, έχει συσσωρευτεί μεγάλος θυμός, αγανάκτηση και οργή, αφού η κερδοφορία τους είναι εγγυημένη με Οδηγίες της ΕΕ και με νόμους της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι συνεχείς κατεδαφίσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιούν και στηρίζουν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όπως και όλα τ’ άλλα αστικά κόμματα αλλά και τ’ ακροδεξιά μορφώματα. Ταυτόχρονα, το τέρας της ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά, επιβεβαιώνει πως οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος αποτελούν αποτέλεσμα τόσο της εγκατάλειψης των φθηνών εγχώριων πηγών, όσο και της πολιτικής της «απελευθερωμένης» αγοράς ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης» και του χρηματιστηρίου ενέργειας, μιας πολιτικής που τελικά λειτουργεί σε βάρος των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων και αναγκών.

Αυτή η πολιτική θα γίνει δριμύτερη την επόμενη μέρα των εκλογών. Η αφαίμαξη του εισοδήματος και η έκρηξη της ενεργειακής φτώχειας, θα συνεχίζουν να απειλούν τον λαό. Ήδη υπάρχουν πάνω από 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο απλήρωτοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, αποδεικνύοντας πως ο ανταγωνισμός που δήθεν θα μείωνε τις τιμές δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένας ακόμα καπιταλιστικός μύθος που καλλιεργούν η ΕΕ και οι κομματικοί της βραχίονες στη χώρα μας και σε κάθε χώρα του ευρωενωσιακού και ευρωτλαντικού συμπλέγματος. Την ίδια ώρα υπάρχουν 3.000 λίστες αναμονής στα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών και η κυβέρνηση δεν προχωρά στις αναμενόμενες προσλήψεις για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Κι ακόμα: πάνω απο 800 χιλιάδες ήταν οι απολύσεις στο πρώτο τετράμηνο του 2024, ενώ εντείνονται κι εκτείνονται τα 13ωρα εργασίας, οι συντάξεις πείνας, οι ανισότητες και η φτωχοποίηση που βιώνει ο λαός.

Επομένως ο συσσωρευμένος θυμός, η αγανάκτηση και η οργή του λαού μπορούν να βρουν την αγωνιστική τους έκφραση στην κάλπη των ευρωεκλογών ψηφίζοντας κι’ ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Γιατί ακριβώς το ΚΚΕ εκφράζει σταθερά και αξιόπιστα την αντίθεση με αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου. Την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, της πολεμικής οικονομίας, της ακρίβειας και όλων των αντιλαϊκών νόμων και οδηγιών. Άλλωστε από το ευρωκοινοβούλιο έρχονται όλες οι αντιλαϊκές οδηγίες, οι κατευθύνσεις και τα μέτρα για επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια.

Συνεπώς η φωνή και η πάλη του ΚΚΕ στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη είναι καθοριστική και σημαντική, αφού θ’ αποκαλύπτει και θα εμποδίζει με τους αγώνες όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Γι’ αυτό, το πραγματικό διακύβευμα μπροστά στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής είναι να δοθεί ένα πολιτικό ράπισμα στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και στους άλλους εναλλακτικούς συνδιαχειριστές της αστικής εξουσίας, που διαρκώς κοροϊδεύουν, ξεχαρβαλώνοντας τη ζωή μας.

Αν λοιπόν υπάρχει ελπίδα ν’ ανατραπεί η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, η καταστροφική κι’ επικίνδυνη πολιτική του ευρωενωσιακού και ευρωατλαντικού συμπλέγματος, αυτή βρίσκεται μόνο στο ΚΚΕ.

Γιατί δυναμώνει τη φωνή του λαού μέσα κι’ έξω από τη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Γιατί η πολιτική του ΚΚΕ είναι ασυμβίβαστη με την υποταγή και τον αντιλαϊκό μονόδρομο που καλλιεργεί το ευρωενωσιακό και ευρωατλαντικό σύστημα.

Την Κυριακή δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας: στέλνουμε μήνυμα για πιο ισχυρό ΚΚΕ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ