Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ογδόντα χρόνια από την Aπόβαση στη Νορμανδία αλλά και…”απόβαση στην αμνησία” για την Ελληνική συμμετοχή με 2 κορβέτες!

Ο καθηγητής Σεισμολογίας και υποψήφιος  Ευρωβουλευτής με τη “ΝΙΚΗ” Άκης Τσελέντης επισημαίνει ότι τώρα  που ο  πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μετέχει στον εορτασμό των 80 ετών από την Απόβαση στη Νορμανδία  θα έπρεπε σε κάθε ευκαιρία η επίσημη  Ελλάδα να υπενθυμίζει προς όλους  ότι σε αυτή  τη  “μητέρα  των μαχών ” υπήρχε ελληνική συμμετοχή με δύο πολεμικά πλοία, τις κορβέτες «Τομπάζης» και «Κριεζής».

Κυβερνήτης του πρώτου πλοίου ήταν ο πλωτάρχης Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και του δεύτερου ο Δημήτριος Κιοσσές, ο οποίος αργότερα έγινε Ναύαρχος και αρχηγός του ΓΕΝ. Ο ύπαρχος του «Κριεζής» Γρηγόριος Παυλάκης τιμήθηκε το 2004 με τον τίτλο του Ιππότη της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας σε επετειακή τελετή που έγινε στη Γαλλία.

Ο κ. Τσελέντης στη δήλωσή του αναφέρει  ότι “περιέργως δεν γίνεται συνεχής αναφορά στα παραπάνω καθώς και στο ότι όλα αυτά έγιναν από την Ελλάδα που νίκησε τη φασιστική Ιταλία , καθήλωσε επί 2 μήνες τη Γερμανία πριν την εισβολή στον τότε ΕΣΣΔ, πάλεψε στη Μέση Ανατολή , έπαιξε καθοριστικό ρόλο  στην απόβαση στην Ιταλία και  μετείχε και με δύο σημαντικές ναυτικές μονάδες  στην Απόβαση στη Νορμανδία, την ίδια ώρα που η  Τουρκία  είχε… “στενές επαφές τρίτου τύπου”  με τους ναζιστές και τον Χίτλερ ο οποίος τόσο θαύμαζε τον μέθυσο Κεμάλ Ατατούρκ, σφαγέα του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ