Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Παναγιώτα – Νιόβη Χριστοπούλου: Η διαφορετική επιλογή

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει η Παναγιώτα – Νιόβη Χριστοπούλου, δικηγόρος Αθηνών, Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

 

Tο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα είναι καθοριστικό για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, για την ασφάλεια και την ευημερία της Ελλάδας, για τις δουλειές και για τις ζωές όλων μας.

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι αναβαθμισμένος την επόμενη περίοδο. Με τις αποφάσεις του, θα διαμορφώνει το κλίμα και τους συσχετισμούς δυνάμεων, στην προσπάθεια να κάνουμε την ευρωπαϊκή οικονομία πιο ανταγωνιστική, να δυναμώσουμε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ευρώπης, να διαχειριστούμε τις αλματώδεις εξελίξεις στην τεχνολογία, έχοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο.

Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη βρίσκεται πίσω από τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία και στην παραγωγή τεχνολογίας, ενώ έχει χάσει έδαφος και όσον αφορά τη γεωπολιτική της ισχύ. Για να μπορέσει να κλείσει το χάσμα, θα πρέπει να αλλάξει. Διαφορετικά, η ανάπτυξη και το κοινωνικό μοντέλο που έχει χτίσει μέχρι σήμερα θα κινδυνεύσει.

Γι’ αυτό οι εκλογές της Κυριακής είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Η Ελλάδα χρειάζεται δυνατή φωνή, για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Αυτή την αποστολή μπορώ και αισθάνομαι την ανάγκη να υπηρετήσω, αξιοποιώντας την τεχνοκρατική εξειδίκευση και την εμπειρία, που έχω αποκτήσει από την πολυετή σταδιοδρομία μου στις ΗΠΑ.

Είμαι νομικός, ζω και εργάζομαι εδώ και 25 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Έχω εργαστεί σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες με αντικείμενο συγχωνεύσεις και εξαγορές, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και η Amazon, στην οποία ανέλαβα υπεύθυνο ρόλο στον τομέα των χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Ελπίζω στη στήριξη όσων αναζητούν τη διαφορετική επιλογή, σε αυτές τις ευρωεκλογές. Όσων αναζητούν εκπροσώπους με γνώση και επάρκεια, για να αναβαθμίσουν την παρουσία της Ελλάδας και να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, για να δυναμώσω τη φωνή της Ελλάδας και της ελληνικής Ομογένειας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επιλέγοντας ικανούς εκπροσώπους και ενισχύοντας τη Νέα Δημοκρατία, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα ισχυρό ρόλο και λόγο στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, την επόμενη πενταετία.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη, που τα τελευταία πέντε χρόνια κατάφερε να μετατρέψει μια οικονομία υπό χρεωκοπία σε μια οικονομία με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με τις χώρες – μέλη της Ευρωζώνης, με σημαντική μείωση της ανεργίας και ραγδαία αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Προωθεί σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας και να προσελκύσει επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Είναι η παράταξη που αναβάθμισε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, με σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες με ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο και άλλες χώρες. Είναι η παράταξη που έβαζε πάντα μπροστά το εθνικό συμφέρον και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και σήμερα δίνει μάχες στην Ευρώπη, με σκοπό να διαμορφωθεί μια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, που θα έχει καθοριστική σημασία για τα εθνικά μας θέματα.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει η υπεύθυνη πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Είναι και πρέπει να παραμείνει μια από τις ισχυρότερες πολιτικές δυνάμεις της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη. Για να προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ευρώπη, για να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα, ακόμη πιο αποτελεσματικά για τη χώρα μας.

Ζητώ τη στήριξή σας, για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια, με όλη την αγάπη και το πάθος μου για την πατρίδα. Για την Ελλάδα, που ως απόδημη κρατώ πάντα στην καρδιά μου και νιώθω το χρέος να υπηρετήσω.

Για να συμμετέχω ενεργά στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών που θωρακίζουν την εθνική ασφάλεια απέναντι σε γεωπολιτικές απειλές και κυρίως στα αναθεωρητικά σχέδια της Τουρκίας.

Για να συμβάλω σε αποφάσεις, που διασφαλίζουν ότι η τεχνολογική ανάπτυξη θα προχωρήσει με όρους και κανόνες, που προστατεύουν την ασφάλεια και τα δικαιώματα κάθε πολίτη, που διασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής. Να διεκδικήσω, προς όφελος της χώρας μας, προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων, εκσυγχρονισμού και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του πρωτογενή τομέα, ώστε κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα να μη μείνει πίσω.

Για να συνεχίσω να εργάζομαι για τη στενότερη σύνδεση της Ομογένειας με την Ελλάδα, ώστε να φέρουμε πιο κοντά τις καινοτόμες ιδέες, το ταλέντο και τις επιχειρηματικές ικανότητες των Ελλήνων, να στηρίξουμε την εξωστρέφεια της χώρας, αλλά και να ενισχύσουμε ουσιαστικά την ελληνική εκπαίδευση στην Ομογένεια, με στοχευμένα προγράμματα.

Δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, στην πράξη. Δεν πιστεύω στους πολιτικούς που υπόσχονται στους πάντες, τα πάντα. Πιστεύω στον πατριωτισμό της ευθύνης. Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, αρκεί να επενδύσουμε στη γνώση, στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και στη σκληρή δουλειά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ