Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Σοβαρό ατύχημα σε εργαζόμενο του Τμήματος Πρασίνου – Προσλήψεις ζητεί ο δήμαρχος

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη την Τετάρτη σε εργαζόμενο του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Καισαριανής.

Στην προσπάθεια του εργαζόμενου να συνδράμει σε εργασία υποβοηθώντας καθήκοντα συναδέλφου του, επήλθε ακρωτηριασμός της ονυχοφόρου φάλαγγας στο άκρο του δακτύλου του. Αμέσως μετέβη στο ΚΑΤ με ασθενοφόρο, όπου έγινε ό,τι καλύτερο από το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ο εργαζόμενος αναρρώνει ήδη στο σπίτι του.

Και στις δύσκολες αυτές στιγμές η Δημοτική Αρχή ως όφειλε στάθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου, μεταβαίνοντας άμεσα στο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη το πρωί, πριν την ανάληψη της πρώτης βάρδιας, ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Τεχνικών Συνεργείων και Πρασίνου, Βαγγέλης Πλυτάς, συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και τα προβλήματα και τις αιτίες τους, αφού ο χώρος των ΟΤΑ αποτελεί σταθερά έναν από τους πρώτους στα εργατικά ατυχήματα. Επισήμαναν για μια ακόμα φορά ότι η δημοτική Αρχή είχε, έχει και θα έχει συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και θα τους στηρίζει με κάθε τρόπο.
Η διοίκηση του Δήμου θέτει εμπράκτως ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την προστασία των εργαζόμενων, την ανάγκη για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Εξάλλου – όπως σημειώνει – το εργατικό ατύχημα έγινε σε εργαζόμενο που είχε προσληφθεί με 8μηνα του ΟΑΕΔ και παραμένει στη θέση του με δικαστικές αποφάσεις με τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Οι συστηματικά απόντες από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, οι θερμοί υποστηρικτές όλων των αντεργατικών νόμων των εκάστοτε κυβερνήσεων», τονίζει η Δημοτική Αρχή, «ας σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους και την ασφάλειά τους και να παραποιούν τα γεγονότα και τα λόγια του δημάρχου στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης».

Διαβάστε επίσης: SOS εκπέμπει ο Δήμος- Έκρυθμη η κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη

Ειδήσεις από την Καισαριανή και τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ