Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία έχει τη γνώση και μπορεί…

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψυχίατρος ευρωβουλευτής, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

 

Διανύουμε αισίως τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και βρισκόμαστε λίγο πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, τις κάλπες που θα αναδείξουν τους νέους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ένας από τους υποψηφίους που διεκδικούν τη στήριξη – ψήφο των πολιτών, είμαι κι εγώ. Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Δυστυχώς, οι Ευρωεκλογές δεν αντιμετωπίζονται με την προσοχή που θα έπρεπε και τους αρμόζουν, δεν αντιμετωπίζονται με την ίδια κρισιμότητα όπως οι αυτοδιοικητικές και οι εθνικές εκλογές. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που επιλέγουν να ψηφίσουν στις συγκεκριμένες κάλπες στέλνοντας ένα «μήνυμα διαμαρτυρίας» προς το κυβερνών κόμμα ή χαλαρά, μη υπολογίζοντας τις συνέπειες.

Ένα βήμα πριν τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, διαπιστώνω μια τάση εσωστρέφειας στον δημόσιο διάλογο, που όχι μόνον δεν συμβάλλει στην ενημέρωση, αλλά μάλλον αποπροσανατολίζει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ψηφοφόρους από τα πραγματικά ευρωπαϊκά ζητήματα. Ποια είναι τα θέματα που κατακλύζουν τη δημόσια σφαίρα το γνωρίζουμε όλοι. Ποια θα έπρεπε να είναι όμως;

Οι μεγάλες προκλήσεις του κοινού μας ευρωπαϊκού μέλλοντος είναι η οικονομική – περιφερειακή ανάπτυξη, η άμυνα και ασφάλεια, η υγεία, η κλιματική αλλαγή, ο πρωτογενής τομέας και η ποιότητα της δημοκρατίας μας. Στα επόμενα χρόνια, η ΕΕ θα λάβει μια σειρά καίριων αποφάσεων σε αυτούς τους τομείς.

Στα παραπάνω ερωτήματα ποιοι μπορούν να δώσουν απαντήσεις; Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση που είναι στα «χαμένα της» και ασχολείται με τους παλιούς συντρόφους της που είναι στη Νέα Αριστερά; Μπορούν οι χώροι εκείνοι που με τους εκπροσώπους της δυσφημίζουν τη χώρα στο εξωτερικό; Μπορούν οι δήθεν πατριώτες και όσοι επικαλούνται, καπηλεύονται και χρησιμοποιούν τη θρησκεία να παράγουν πολιτική για το συμφέρον της χώρας μας; Η απάντηση στα παραπάνω ρητορικά ερωτήματα είναι όχι!

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ισχυρή δύναμη, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο εντός της τάξης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι το κόμμα εκείνο που ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις λαϊκίστικες κορώνες του ΠΑΣΟΚ, είναι εκείνη που κράτησε τη χώρα όρθια σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες, παραβλέποντας το κομματικό συμφέρον.

Η Νέα Δημοκρατία με μπροστάρη τον πρόεδρό της και πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους 8 ευρωβουλευτές της -μεταξύ αυτών κι εμένα-, όλο αυτό το διάστημα πρωτοστάτησε εντός της Ένωσης. Υπήρξε πρωτεργάτης στην πανδημία, σε θέματα Άμυνας – Ασφάλειας, στην κλιματική κρίση εφαρμόζοντας το 112, στο Ουκρανικό και τώρα στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας.

Την Κυριακή, 9 Ιουνίου, σας ζητώ να μην απέχετε! Σας ζητώ, να προσέλθετε στις κάλπες με γνώμονα το καλό της πατρίδας και της Ευρώπης. Γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη.

Την Κυριακή ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης. Θέλω να συνεχίσω να είμαι η φωνή σας εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλω να καταφέρουμε μαζί τα αδύνατα δυνατά. Θέλω και θέλουμε την Ελλάδα ψηλά!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ